Gündem
  • 20.9.2017 11:23

Erdoğan ABD TV kanalında ABD'yi eleştirdi

ABD'nin korumalara silah satışını kaldırmasını eleştiren Erdoğan "Biz paramızla alamazken, siz terör örgütüne veriyorsunuz." dedi.

DEAŞ'a karşı mücadeleyi bahane ederek PKK/PYD'li teröristleri silaha boğan ABD, terör örgütüne yaklaşık 1480 TIR gönderdi.

Amerikan PBS kanalına mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya değinerek ABD Kongresi'nde korumalara silah satışını sağlayan yasanın geri çekilmesine tepki gösterdi.

"BİZ PARAMIZLA ALAMAZKEN SİZ TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİYORSUNUZ"

Kararına inanamadığını söyleyen Erdoğan, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye yaptığı silah yardımını hatırlatarak, "Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu sorularımızın cevabını bulamadığımız için stratejik ortak olarak bundan üzüntü duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD SİLAH SATIŞ BİLDİRİSİNİ GERİ ÇEKTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü kongreye verdiği silah satış bildirisini geri çekmişti. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için yılın başında ABD'li bir silah şirketi ile yapıldığı belirtilen 1.2 milyon dolar değerindeki yarı otomatik silah satış anlaşması rafa kalkmış oldu.

TERÖRİSTLERE GİDEN SİLAHLARIN TOPLAM FİYATI 2,2 MİLYAR DOLAR

Amerikan Foreign Policy Dergisi’nde yayımlanan iddiaya göre ABD, Suriye’de DEAŞ’a karşı YPG ve benzer örgütlere 700 milyon dolarlık silah yolladı. 5 yılda 2.2 milyar dolara ulaşacak..

Güncellenme Tarihi : 20.9.2017 11:27

İLGİLİ HABERLER