Gündem
  • 22.7.2016 00:35

Erdoğan darbe gecesi MİT Müsteşarına ulaşamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'a önemli açıklamalarda bulundu

REUTERS'a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni bir darbe girişimi mümkün ama kolay olmaz. Haberi aldığımda MİT Müsteşarını aradım ama ulaşamadım. Olaylar sırasında Başbakanımıza güçlükle ulaştım. Vatandaşlarımı sokağa davet ettim ve tepkiyi takip etim." dedi.

İSTİHBARAT ZAAFI

İstihbarat servisleri herşeye dört dörtlük hakim değildir. Burada ciddi bir istihbarat zaafı var. Bunu Müsteşarada söyledim. Ben eniştemden duyana kadar haberim olmadı.Bu bir sıkıntıdır. Bu bir darbe girişidir. Bunun muhakkak öncesi vardır.

ÇAĞRIMA VERDİĞİ CEVAP BENİM İÇİN İFTİHAR SEBEBİDİR
11 Eylül'ü ABD yaptı diyor mu? Bu olay için niçin böyle bir yönteme giriliyor. Bu olay millete karşı yapılmıştır. TBMM'yi bombalamakla kalmıyorlar. Külliyemizi bombalıyorlar. Demekki milletin dinamik unsurları neresiyse buraya saldırıyorlar. Bütün bunlar olurken tabi millet burada işi ele alıyor. Sağolsun milletin çağrıma verdiği cevap benim için iftiar sebebidir. Demekki millet kendisinin seçtiği reise anında cevap veriyor ve bu FETÖ'ye bu ülke sizin değil, bizim diyor. 246 şehidimiz, 2185 yaralımız var. 4.160 tutuklu var. Bunların 103'ü general 80'i rütbeli Emniyet mensubu.

OHAL KURUMLARIMIZIN SAĞLIKLI ÇALIŞMASI İÇİNDİR
Hemen OHAL yasasını çıkardık. Bu karardan sonrada Resmi Gazete'de yayınlandı ve bugün de parlamentodan geçti. Gazi Meclis'imizi bu kararı alarak yeni bir İstiklal mücadelesinin adımını attı. 3 ay içinde çok yoğun bir çalışma yapacağız. Halkımız endişeye kapılmasın. OHAL demokratik kurumlarımızın sağlıklı çalışması içindir. FETÖ üzerinde de ilgili kurumlarımızı rahatça çalışsın diyedir. Eskiden OHAL çıktığında bir telaş herkesi kaplardı. şimdi millet gece sabaha kadar adeta meydanlar bu sürecin takipçisi konumunda.

HÜKÜMET NE LAZIMSA ÇIKARACAKTIR
Mesela Kanun Hükmünde Kararname süreci vardır ki. Hükümete ne lazımsa çıkarılacaktır. Devletin yeniden yapılanmasın bu çerçeve içinde yapılacaktır. Bütün bakanlıklarımızda işgalleri söz konusuydu. Milleti için çalışmayan bu hainler bunun bedelini ödemeli.


OHAL GEREKTİĞİNDE UZATILABİLİR
Şuanda Fransa 3 ay yaptı sonra bir daha uzattı. Bu konuda bir mani yok. 3 ay bittiğinde lazım olduğunda bir uzatma daha yapılabilir. Hedefimiz belli. Nasıl bölücü terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyorsa bunlarla da tüm nerde varsa aynı şekilde sürdüreceğiz. Bunlar devlet yapılanmasına kast ettiler. Ülkenin tankını topunu ele geçirmek suretiyle kendi milletinin üzerine böyle bir şey yapılabilir mi? Bunlar bunu yapmışlardır.

MECLİS GÜZEL BİR DURUŞ GÖSTERDİ
Belki 367'yi parlamentoda yakalanamayabilir ama belki halka gitmenin önü açılabilir. Darbe girişiminde OHAL kararı alınmak için 346 oy çıkıyor. Böyle bir halde bile Meclis 346 oyla bana göre güzel bir duruş sergiliyor. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim birliğe beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Biz bugünleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Farklı partileri destekliyor olabilirsiniz ama kardeş olalım diyorum.

YAPTIKLARI AÇIKLAMALAR DÜRÜST DEĞİL
Türkiye S&P'nin açıkladığı şartlarda değil. Bir defa biz üyesi değiliz. bu açıklama siyasidir. Moody's bu defa şuanda bir açıklama yapıyorsa bu da dürüstü değil. Buyur Osmangazi Köprüsü'nü yeni açtık. Bunlar darbenin yanında yer aldılar. türkiye gibi demokrasiyi baş tacı etmiş bir ülkede bu tür uluslararası bazı davranışları anlamak doğru değil.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 00:18

İLGİLİ HABERLER