Gündem
  • 16.10.2016 00:03

Erdoğan Firari Fethullahçılardan bakın ne istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Firar eden Fethullahçılara seslenerek nereye kaçtılarsa oranın vatandaşı olmalarını tavsiye etti. Erdoğan onların artık asla bu topraklara ayak basamayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de hemşehrilerine hitap etti.

ARTIK BU MİLLETİN VATANDAŞI OLARAK ALINMAYACAKLAR

"Ne dedik, inlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız dedik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yeri vatandaşın olsunlar. Artık onların bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar."

"Zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene"

"Bizim Nene Hatunlarımız da var, elhamdülillah Mehmedimiz de var." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o gece kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bu mücadeleyi onurluca verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Menderes, Zorlu, Polatkan, onların idamındaki gibi davranmadı bu millet. O bir dersti ama şimdi dedik ki, kusura bakmayın artık ey Feto, Pensilvanya'dan burayı sen bu şekilde yönetemeyeceksin. Korkaklık senin şanındandır. Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gel, gidip de Amerika'ya sığınma. Gel buraya o zaman, gel burada yargılan. Gelemez. Niye? Korkakların şanı kaçmaktır, kaçmak. Korkaklar, zafer takı dikemez, onu yiğitler diker. İşte onu sizler diktiniz, dikiyorsunuz, zafer anıtlarını Allah'ın izniyle bu millet dikti, dikiyor."

HAVALİMANI MÜJDESİ

Rizelilerin beklediği havalimanı için müjdeyi veren Cumhurbaşkanı, 2 Kasım'da ihale sürecinin başlayacağını açıkladı.

Siz ne mübarek bir milletsiniz. Bizim nene hatunlarımız da Mehmedimiz var. 15 Temmuz gecesi usanmadınız, yılmadınız. Ey FETÖPensilvanya'dan bu ülkeyi yönetemezsiniz dediniz.

Siz korkaksınız. Korkaklar zafer tak'ı dikemez. Gel burada yargılan. Ama gelemez. 15 Temmuz şehitler köprüsünün girişine bir anıt dikeceğiz. Bir de Ankara'ya dikeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.

FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütüdür. Bu yapıda olan herkes terör örgütü mensubudur.

15 Temmuz topyekun bir saldırının ifadesidir. Türkiye tarihinin en ciddi işgal tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitaben yaptığı konuşmasına, mayıs ayında yüksek yargı organlarının başkanları ile birlikte Rize'ye geldiklerini anımsatarak başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandaki vatandaşların "Feto gelecek, hesap verecek." sloganları üzerine, "Ne dedik, 'İnlerine gireceğiz, onlar kaçacak, biz kovalayacağız' dedik. Kovalıyor muyuz? Kaçıyorlar mı? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar." dedi.

"241 şehidim, 2 bin 194 gazim ve ailesi mağdur değil mi?"

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin tortularını temizleme yolunda kararlı adımlarla ilerlediğine işaret eden Erdoğan, "15 Temmuz'la hesaplaşmak demek elbette öncelikle bu darbe girişimini yürüten örgütün tüm mensuplarını kamudan, iş dünyasından sivil toplumdan, her yerden kazıyıp atmak demektir. Bazıları diyor ki, 'bu mağduriyetlere sebep olmuyor mu?' Benim 241 şehidim ve ailesi mağdur değil mi? Benim 2 bin 194 gazimin ailesi, gazilerimiz onlar mağdur değil mi? Onları savunmayacaksınız, hala bize 15 Temmuz'u yaşatanları mağdur diye göstereceksiniz. Kusura bakmayın adetullaha terstir bu." diye konuştu.

 

"Dabık'a ilerliyoruz"

Gaziantep'teki terör saldırısında 56 kişinin şehit olduğunu ve 100 kişinin de yaralandığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hastanede kendilerini ziyaret ettiğimizde tabloyu gördük, dedik ki 'Artık bu iş bitti, şimdi ılımlı muhaliflerle birlikte Cerablus'a giriyoruz.' Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu. Teklifimizi koalisyon güçlerine yaptık. Şu anda Suriye'de beraber yürüyoruz. Fakat rahat durmuyorlar ki şimdi Irak'ta başladılar. Şimdi 'Musul'u alacağız' diyorlar. Kusura bakmayın Musul'un ne DEAŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyiz. Diyorlar ki, 'Irak merkezi yönetiminin buna müsaade etmesi lazım.' Irak merkezi yönetimi önce başının çaresine baksın. Bugüne kadar DEAŞ'i niye Irak'a, Musul'a soktu. Neredeyse Bağdat'a girecekti DEAŞ terör örgütü. Neredesin Irak'ın merkezi yönetimi.

"Başika Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır"

Şu anda koalisyon güçlerine bugün Dışişleri Bakanım, Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır, duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır. Bizimle dayanışma içerisinde olan samimi müttefiklerimize sesleniyorum; Irak merkezi yönetimi beni ziyarete geldiği zaman, ey Başkan İbadi, böyle konuşmuyordun. Bizden orada böyle bir üs kurulmasını isteyen sendin. Daha sonra senin savunma bakanların gidip oraları ziyaret etti. Şimdi ne oldu da değiştin? Hangi üst akıl sana talimat verdi de havan değişti. Öyle bize kuru sıkı atmaya, meydan okumaya kalkma. Bu yol farklı bir yol. Biz kendimizi bu yola farklı adamışız. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz."

 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 00:42

İLGİLİ HABERLER