Gündem
  • 27.11.2014 12:00

Erdoğan, 'İnanın bizi sevmiyorlar...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü , altınlarını, elmaslarını, ucuz iş gücünü, çatışmalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar. Buna daha ne kadar tahammül edeceğiz. Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki, 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletleri (BM)'yi eleştirdi.

"TEK İHTİYACIMIZ OLAN İTTİFAKTIR"

Erdoğan, " BM çocuklarımızın akan kanlarına seyirci kalırken İslam İşbirliği Teşkilatı buna seyirci kalamaz" dedi. "Dünya barışı adına farklılık oluşturabilecek güçteyiz" diyen Erdoğan, "Dünya barışına, dünya siyasetine daha farklı katkı sağlayabiliriz. Tek ihtiyacımız olan ittifaktır" dedi.

"BİR TANE MÜSLÜMAN ÜLKE VAR MI?"

Erdoğan, "BM diyoruz. Şu ana kadar BM bu yaşananlara karşı çözüm üretti mi? BM güvenlik konseyine baktığınız zaman bu yapıda adalet var mı ? BM daimi üyelerinden bir tanesinin hayır demesi bütün meseleleri kilitliyor. Bu daimi üye arasında bir tane müslüman ülke var mı?" diye konuştu.

"NE YAZIK Kİ DÜNYA 5'E MAHKUMDUR"

"Mezhebi anlamda dini anlamda yapı tek yapı" diyen Erdoğan, "Bir tane müslüman ülke orada yok ki. Adaletin olmadığı bir yapı dünyaya güven telkin edebilir mi? Herşey o daimi ülkelerden birinin dudaklarının arasında. BM genel kurulunda da söyledim. Dünya 5'ten büyüktür. Ama şu anda ne yazık ki dünya 5'e mahkumdur. BM'nin gerçek anlamda bir reforma ihtiyaç vardır. BM'nin reforma edilmesi için ciddi adımlar atılmalıdır" şeklinde konuştu.

"İNANIN BİZİ SEVMİYORLAR"

Erdoğan, "İslam coğrafyası tarihinde hiç olmadığı kadar çatışma ve kanla anılır olmuş durumda" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışarıdan gelenler islam coğrafyasının petrolünü , altınlarını, elmaslarını, ucuz iş gücünü, çatışmalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar. Buna daha ne kadar tahammül edeceğiz. Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız" ifadesini kulandı. "Bütün kardeşlerime bir çağrı yapıyorum" diyen Erdoğan, "Ne olur şöyle bir kenara çekilelim bir manzaraya bakalım. Kim kazanıyor kim kaybediyor" dedi.
Erdoğan, "Tarihinin en talihsiz günlerini yaşayan islam coğrafyasında çözüm birliktir. Kimin ne şahsi, mezhebi, ulusal meselesi varsa bunu bir kenara bırakmalı bölgenin refahı için çaba harcamalıdır" diye konuştu.

"ALTIN BORSASI KONUSUNDA BİR ADIM ATMASI GEREKİR"

İSEDAK'a öneride de bulunan Erdoğan, "Bence İSEDAK menkul kıymetler borsanın yanısıra gayri menkul kıymetler borsasını kurmasında da fayda elde edebilir. İSEDAK altın borsası konusunda bir adım atması gerekir" şeklinde konuştu.

"İÇİMİZDEKİ YABANCILAYMIŞ KOMPLEKSLİLER TARAFINDAN HEDEF YAPILDIM"

Amerika kıtasının keşfi ile ilgili söyleriyle ilgili tekrar konuşan Erdoğan, "İki hafta önce Latin Amerika Dini Önderler zirvesinde Amerika kıtasına Kolomb'tan önce müslüman denizcilerin ulaştığını söyledim. Bilimsel gerçeklere dayanan bu tezi sadece tekrar ettiğim için batı medyasında, maalesef içimizdeki yabancılaymış kompleksliler tarafından hedef yapıldım" dedi.

Özgür ALTUNCU - İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER