Gündem
  • 9.5.2015 21:28

Erdoğan İzmir'de gövde gösterisi yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen İzmir Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti. Erdoğan, "Seçim sürecinde tüm partiler programlarını ortaya koydular. Sizlerle birlikte takip ediyorum. Komik şeyler oluyor. Asgari ücreti açık arttırmaya çıkarmışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek bayrak, tek vatan, tek millet vurgusu yaparak, “Biz kimseyi ötekileştirmedik. İzmir’den tüm Türkiye duysun; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu vatan topraklarının üzerinde kimse bir operasyona girişemez. Devlet tek devlettir. Devletimiz üzerinde bir operasyona müsaade etmeyiz” dedi.

Ellerinde Türk bayrakları ile AK Parti flamaları bulunan İzmirliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük bir coşkuyla karşıladı.

“DEVLETİMİZ ÜZERİNDE BİR OPERASYONA MÜSAADE ETMEYİZ”
İzmirli binlerce vatandaşa hitap eden Erdoğan, AK Parti döneminde ayrımcılık olmadığını vurgulayarak kalabalığa, “Kardeşlerim ayrımcılık diye bir şey kaldı mı?” diye sordu. Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini kaydeden Erdoğan, “Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine bakmadan 78 milyon insanımızın tamamına aynı hizmeti götürme gayretinde olduk. Bizde ayrımcılık göremezsiniz. Biz kimseyi ötekileştirmedik. Doğu’da, batıda, kuzeyde, güneyde bizim bir rabiamız var biliyorsunuz. İzmir’den tüm Türkiye duysun; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bu yola böyle çıktık. Bugüne böyle geldik, böyle devam edeceğiz. Millet ne demek? Farklı etnik unsurları bağrında buluşturan ve bulunduran yapı. Bizim millet anlayışımız bu. Tek bayrak deyince işte bayrağımız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan topraklarının üzerinde kimse bir operasyona girişemez. Devlet tek devlettir. Devletimiz üzerinde bir operasyona müsaade etmeyiz. Şimdi birileri çıkmış, çok enteresan bizim millet anlayışımıza farklı yaklaşıyorlar. Biz Kürtler’in temsilcisi değilmişiz. Yalan söylüyorlar. Benim Kürt kardeşlerime bunların en ufak hakkı geçmemiştir. Belediyelerinin olduğu yerler pislik içindeydi, susuzdu. Talimat verdim Van’ı susuzluktan kurtardık. Çıktı ne diyor. Çok enteresan. Bir zamanlar CHP şunu söylüyordu, ‘Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter’ diyordu. Şimdi de bu HDP çıkmış, o da ne diyor? Aynı şekilde o da bunun değişik versiyonunu kullanıyor” diye konuştu.

“NE ÇİLELERDİ ONLAR, İLACIMIZI ALAMIYORDUK”
Vatandaşlara bir tv programında yayınlanan Savaş Ay’ın programını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “1998’de hastanelerin durumu neydi. O dönemi yaşayanlar iyi bilir, ne çilelerdi onlar. İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Şimdi böyle bir sıkıntı var mı?” ifadelerini kullandı.
İzmir’e 12 yılda sadece hizmet ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Birileri yıllarca İzmir’i istismar ederken, biz 12 yıl boyunca sadece İzmir’e hizmet ettik. İzmir’e son 12 yılda yapılan yatırımlarla ondan önce yapılanları lütfen bir karşılaştırın. Havalimanının durumunu karşılaştırın. Yolların durumunu, hastanelerin, okulların durumunu karşılaştırın. Göreceğiniz tek şey 3 kat, 5 kat 10 kat artan hizmetler olacaktır” dedi.

“İZMİR’DEKİ İHMAL EDİLMİŞLİĞİ AYAĞA KALDIRDIK”
İzmir’e AK Parti olarak yaptıkları yatırımları hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: “Bugün toplu açılışını yaptığımız yatırım bedeli 765 trilyon olan tüm eserlerin ülkemize, İzmir’e hayırlı olmasın diliyorum. Kardeşlerim bütünüyle bu eserlere baktığımızda tek tek bunları size ifade etmeyeceğim. İller Bankası olarak yaklaşık 7,4 milyar TL bugüne kadar yapılmış yatırımlar son 13 yılda ulaştırma ve haberleşmede 5,4 milyar TL, orman ve su işlerinde 3 milyar TL, aile ve sosyal politikada 2,1 milyar TL, gıda, tarım ve hayvancılıkta 2 milyar, eğitimde 1,8 milyar TL, üniversite olarak 1,5 milyar TL, TOKİ olarak 1,4 milyar, gençlik ve sporda 1,4, adalette 621 milyon TL, kültür ve turizmde 150 milyon TL. Değerli kardeşlerim diğerlerini saymıyorum.

Toplamda 30 milyar TL yatırım yaptık. 12 yılı aşkın başbakanlık döneminde bu yatırımlarla İzmir’deki ihmal edilmişliği ayağa kaldırdık. İzmir hizmetin kadrini, kıymetini bilir. Geçtiğimiz yıl 17 Mart’ta Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar açılışını yapmıştık. Daha önce de dış hatların açılışını yapmıştık. Her gelişimizde İzmir’de yeni açılışlar yapmış yeni yatırımlarla buluşturma heyecanı yaşamıştık. Düşünebiliyor musunuz 12 yılda bin 340 okul yaptık İzmirimize, 30 bin tablet bilgisayar verdik. Faaliyete geçen 4 yeni üniversite ile tam bir eğitim şehir oldu. Sağlık alanında 2 bin 60 yatak kapasiteli Bayraklı Şehir Hastanesi’nin inşası, bin 200 yataklı kapasiteli Tınaztepe Hastanesi çalışmaları devam ediyor. İzmir sadece bölgenin değil ülkenin önemli sağlık merkezi haline geliyor. İzmir’de 15 bin 167 konut yaptık. Şu anda proje ile bu rakam 17 bin 611’e çıkıyor. Ulaşımda İzmir’in çehresini değiştirdik. İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek hızlı trenin ilk bölüm çalışmaları başladı. İstanbul-İzmir otoyolu tam 9 milyar dolarlık proje. Daha 3 hafta önce üzerinde dolaştım. Bakayım köprü ne alemde. Maşallah devam ediyor. Otoyol tamamı bittiğinde İstanbul’a 3,5 saatte gideceksiniz. Can güvenliği, yakıt tasarrufu hepsi burada var. Çandarlı Limanı’nın alt yapı çalışmaları bitti, üst yapı başlıyor. İZBAN’ı Torbalı’ya kadar uzatarak Selçuk’a bağlıyoruz. Böylece İZBAN’ı tüm bölgenin ulaşım hattı haline getirilmesinde büyük emekler var. Çevre yoluyla, Konak Tüneli şehir trafiğini rahatlattı. Küçük Menderes ovasını boydan boya kateden bölünüş yol çalışması da sürüyor. Hiç merak etmeyin biz Allah’tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz.”

“İZMİR BÖYLE YATIRIM GÖRMEDİ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da 626 tesisin açılışının yapılacağını belirterek, İzmir’in böyle yatırım görmediğini ifade etti. İzmir’e yapılan yatırımları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben anlatan Eroğlu şöyle konuştu: “1 milyar TL tutarında bir yatırım, eski yatırımla 770 trilyon TL. İzmirimize hayırlı olsun, bereket getirsin. İzmir için her türlü yardımı yapacağız. İzmir bambaşka olacak. Buna yürekten inanıyoruz Cumhurbaşkanımız son 12 yılda 30 katrilyonluk yatırım yaptı. İzmir’e hükümetimiz ne gerekiyorsa onu yapmıştır. Yaptık, yapacağız. İzmir her şeyin en güzeline layık. Bu dönemde de İzmir’i çiçek gibi yapacağız. Yeni Türkiye’de İzmir için çok büyük düşünüyoruz, İzmir’i dünyaya açacağız.”
Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine İzmir’de yüksek teknoloji kurmak için talimat verdiğini belirterek, kentin ileri sanayide en yüksek teşviki alacağını dile getirdi.

“YENİ TÜRKİYE’DE İZMİR’E EN BÜYÜK KATKIYI YAPACAĞIZ”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ise AK Parti’nin bundan sonra da 2023 hedefleri için tekrar iş başında olacağını söyledi. Yıldırım, “İstikrarın devam ettiği üç dönem var. Birisi rahmetli Menderes dönemidir. İkincisi Türkiye’nin değişimi, dönüşümünü gerçekleştiren merhum Özal dönemidir. Üçüncü dönem 2002’den 2015’e kadar devam eden AK Parti iktidarıdır. Bu dönemde Türkiye’yi üçe katladı. Baştan başa hizmetlerle donattık. İnşallah İzmir’e Türkiye’nin yeni Türkiye inşasında en büyük katkıyı biz yapacağız” dedi.

KOCAOĞLU DA MİTİNGDE KONUŞMA YAPTI
Mitingde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bir konuşma yaptı. ‘Sayın Cumhurbaşkanım, sevgili İzmirli hemşehrilerim’ diye sözlerine başlayan Kocaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra ilk defa kentimizi ziyaret ediyor. Sayın Cumhurbaşkanım hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Kentimize yaptığınız bu ilk ziyarette şahsım adına 4 milyon İzmirli hemşehrilerim adına onur verdiniz diyorum” ifadelerini kullandı. 

CEREN ATMACA - MİHRAP DÜZÖZ - SİNAN YENİÇERİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:32

İLGİLİ HABERLER