Gündem
  • 16.10.2016 00:04

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki..

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'dan çok sert Yenikapı tepkisi. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhuna bir şeyler söylüyor. Sen olsan ne olur olmasan ne olur. Biz yürüdük millet yürüdü arkamızdan. Biz milleti hakem tuttuk. " dedi.

Rize'de toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi Yenikapı mitingi sonrası oluşan birlik havasını bozan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

"OLSAN NE OLUR OLMASAN NE OLUR"
 

"Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez"

Muhalefetin kullandığı dilin bir süredir, milleti iknadan uzaklaşıp, milleti itham istikametine döndüğünü belirten Erdoğan, "Hem millete hakaret edip hem de milletin desteğini uman garip bir siyaset üslubuyla karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

"Açacağım bugün, mecburum" diyerek Yenikapı buluşmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buluşmayı kendilerinin düzenlediğini, AK Parti ve MHP'nin tereddüt etmeden davete karşılık verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise davetle ilgili önce "Hayır" dediğini, sonradan olumlu cevap verdiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Peki ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler. Ama son zamanda baktım ki başladılar, 'Biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz.' Olsan ne yazar, olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor, bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli. Biz yürüdük. Ne diyor şair, 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.' Millet yürüdü. Biz milleti hakem tuttuk, tutmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin dara düştüğü her konuda, çözümü milletimizin desteğinde aradık, milletimizin desteğinde arıyoruz. Eğer milletimizle aramızda güçlü bir bağ olmasaydı 15 Temmuz'da darbecilere direnecek cesareti kendimizde bulamazdık."

 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 00:07

İLGİLİ HABERLER