Gündem
  • 19.2.2016 15:10

Erdoğan sözde aydınları yerden yere vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözde aydınları yerden yere vurdu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara saldırısında aktif rol oynayan 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Hasan Cemal, Oya Baydar ve Baskın Oran'ın da aralarında bulunduğu 200'den fazla sözde aydının, PYD'ye destek çıkan bildirisini değerlendiren Erdoğan "Bu insanların ülkede bir dikili taşı yok. Diyorlar ki biz şu kadar öğrenci yetiştirdik bu kadar öğrenci yetiştirdik. İşte sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunları yapıyor.Siz bu ülkede vatanperver bir nesil yetiştirmediniz Şu anda üniversitelerimizin yaptıklarını yapamadığınız için çıldırıyor, kuduruyorsunuz" dedi. HDP'nin TBMM'nin terör karşı ortak bildirisine imza atmamasını ise "İşte bu bir ispattır. Bunlar suçüstü yakalanmıştır" ifadeleri ile değerlendirdi.
 

İşte o konuşmadan satır başları

Dün de söyledim. Halka sökülmeye başladı. Canlı bomba durumunda olan kişi ile beraber 2 de onun yardımcısı konumunda olan kişi var. Bir failin Suriye'den getirilmesi, bu failin sürekli Ankara-İstanbul arasında mekik dokunması ve bu işin planlanması var. Şuan asıl incelemelerin yapıldığı iki isim var. Bugün itibari ile bu sayı 3'e çıktı belki biraz daha artma olabilir. Canlı bomba olan kişi YPG örgütüdür. Bu konuda hiç bir şüphe yoktur. Olayın örgüt olarak faili he rne kadar üstlenmeselerde YPG'dir. Şu anda yargı farklı bir yere gider mi gitmez mi buna savclarımız karar verir.

ABD'YE TEPKİ: DAHA NE İSTİYORSUNUZ?

Gelinene noktada bizim tek üzüntümüz Batı'nın anlamamakda direnmesiri. Bizim bütün belgeleri ve bilgileri aktarmamıza rağmen hala isim vermiyorlar ve terör örgütü diye geçiştriyorlar. Yani bizim yanımızda olmaları hoş olabilir ama neden hala PYD'yi terör örgütü olarak ilan etmiyorsun. Bizden daha ne bekliyorsunuz bütün belge ve bilgileri verdik.

SÖZDE AYDINLARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yine aydın müsvetteleri çıkıp bunlardan yana oldular. Bir kaç kitabı olan ya da profösörlük ünvanı olan aydındır diye bir şey yok. Bu ülkenin can ve mal güvenliğine saldırı var nasıl bu aydın geçinenler bunlarla ilgili bildiri yayınlarlar. Bildirinin sonunda söylüyorlar Biz Erdoğan'a şöyle dedik böyle dedik diye. Ya siz benim yanımda olsanız ne olur olmasanız ne olur.  Bu insanların ülkede bir dikili taşı yok. Diyorlar ki biz şu kadar öğrenci yetiştirdik bu kadar öğrenci yetiştirdik. İşte sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunları yapıyor.Siz bu ülkede vatanperver bir nesil yetiştirmediniz Şu anda üniversitelerimizin yaptıklarını yapamadığınız için çıldırıyor, kuduruyorsunuz. şehitlerimiz var bu canımızı yakıyor ama mücadelemiz devam edecek.

OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİM
 
Sayın Obama ile saat 5'de bir görüşmem olacak. Beni bu sözcü ile muhattap görmeyiniz. Onun açıklamalarının bir önemi yok. Biz gerekli bilgi ve belgeleri gönderdik. Dışişleri Bakanımız görüştü. Bazı şeyleri anlamaya başladılar bence. Sayın Obama ile yaptığım görüşmede de yaptıkları silah yardımlarının nereye gittiklerini aktaracağız. ABD'nin verdiği silahlar orada sivilleri öldürdü. Şimdi Rusya'da aynı şeyi yapıyor. Katil rejim ve PYD ile hareket ediyor. Bizim güneyimizde bir koridor oluşturmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Top atışlarımız devam edecek. Gayri meşru oluşumun tribünden izleyicisi olmayacağız. 

HDP SUÇÜSTÜ YAKALANDI
 
Ortaya bir gerçek çıktı. parlementoda 4 parti var. 3 parti ülkemizdeki hainlere karşı birliktelik sağlıyor bir bildiri yayınlayıp altına imzalarını atıyorlar. Terör örgütünün uzantısı olan o parti bu bildiriye imza atmıyor. İşte burada suç üstü yakalandılar. Evet biz dağın Kandil'in buradaki temsilcisiyiz dediler. İşte o 200 aydın'ın da kulakları var duymuyorlar.
 

Ankara saldırısıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Üstlenmeseler de olayın faili PYD ve YPG, tereddütümüz yok' dedi.

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç şüphemiz yok, bu işi yapan kişi her ne kadar üstlenmeseler de YPG'dir. Batı'nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir, çünkü birçok belgeyi biz kendilerine ilettik" dedi.
 
HALKA SÖKÜLMEYE BAŞLADI

Erdoğan, terör örgütü YPG'nin Ankara'da düzenlediği terör saldırısı için şunları söyledi:
 
"Halka sökülmeye başlandı. Bu canlı bomba YPG mensubu bir terörist. Şu anda yargı farklı bir tarafa gider mi? Savcılarımızla da bir görüş alışverişinde bulunduk.
 
AKTİF ROL OYNAYAN 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Olayda aktif rol alan 3 kişi gözaltında.Batı bizim yanımızda olduğunu söylüyor ama niçin PKK terör örgütü ilan ederken PYD'yi YPG'yi neden terör örgütü ilan etmiyor.
 
TOP ATIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK

Bizim güneyimizde bir koridor oluşturmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Top atışlarımız devam edecek. Gayri meşru oluşumun tribünden izleyicisi olmayacağız.
 
HDP SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

3 parti teröre karşı birlik olarak imza atıyor. İşte bu bir ispattır. Bunlar suç üstü yakalanmıştır. Evet biz Kandil'in siyasi temsilcisiyiz diyorlar"

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER