Gündem
  • 10.12.2017 16:15

Erdoğan Trump'a sert çıktı

Sivas'ta toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump'ın Kudüs kararına ilişkin "Sen emlak mı alıp satıyorsun? diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta toplu açılış töreninde ABD Başkanı Donald Trump'a seslenerek "Ey Trump sen 478 sayılı BM kararını nasıl tek başına yok farz ediyorsun? Sen emlak mı alıp satıyorsun?" diye sordu.

"SENİN BÖYLE BİR YETKİN VAR MI?"

Erdoğan şöyle konuştu: "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs üzerindeki oyunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı bunun son örneğidir. Bu karar zaten sürekli örselenen barışa yönelik bir kışkırtmadır. 1980 yılında 478 sayılı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) aldığı ve altında Amerika'nın da imzası olan belgeye göre İsrail'in Kudüs'ü başkent ilan etme kararı geçersizdir. Ey Trump, sen 1980'de bu kararı tek başına nasıl yok farzediyorsun ya. Senin böyle bir yetkin var mı? Sen tek başına bir emlak mı alıp satıyorsun?"

Güncellenme Tarihi : 10.12.2017 16:20

İLGİLİ HABERLER