Gündem
  • 10.8.2017 00:18

Erdoğan Yoklama Yaptı!.. Salonda 8 Kişi Kayıp Çıktı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle geldiği Giresun'da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Partide yeni bir yapılanmaya gitmeye kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilat kademelerini ve ilçeleri sayarak yoklama yaptı.

Yoklama sırasında bir partilinin iki kez ayağa kalktığını fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Alucra'da kalktın, Çamoluk'da kalktın, vekalet mi aldın yoksa" demesi gülüşmelere neden oldu.

Giresun’un belediye meclis üyesi sayısını soran ve 12 cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda 4’ünün olduğunu öğrenince, "Ben anlamam. Ben buraya gelene bakarım" dedi ve "Şimdi burada önümüzdeki seçim için il başkanımız, teşkilatlanma başkanımız, milletvekillerimiz bundan sorumlu. Bunları çözmemiz lazım" diye konuştu.

Erdoğan yoklama yaptı, bir partili iki kez ayağa kalkınca...

YOKLAMA YAPTI

Partide yeni bir yapılanmaya gitmeye kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilat kademelerini ve ilçeleri sayarak yoklama yaptı. 

Ayağa kalkarak salonda olduklarını seslendiren partililer de "Dik dur eğilme bu millet seninle sloganları attı. Yoklama sırasında bir partilinin iki kez ayağa kalktığını fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Alucra'da kalktın, Çamoluk'da kalktın, vekalet mi aldın yoksa" demesi gülüşmelere neden oldu. Erdoğan daha sonra parti yönetimine yönelerek sayının azlığından yakındı.

’GÖNÜLLERİ ALMAYA AK PARTİ TEŞKİLATLARI HAZIR MI?’

AK Parti olarak çok daha farklı bir yere yürüyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göreve geldik, yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Şu anda yatırımlarımıza devam ediyoruz, ama yatırımlar bizim için kafi değil. Yatırımı yapmak bizim için gerekli ama, yeterli olmak ne gönülleri almak. Gönülleri almaya Ak Partiÿteşkilatları hazır mı? Öyleyse yapmamız gerek ne, kapı kapı dolaşacağız, tamam mı? Gurur, kibir bize yakışmaz. Gurur, kibir Allah’a aittir. Biz mütevazı olacağız. Tevazu ehli olacağız. Bizim bakanımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz mütevazı olacak. Tevazuda toprak gibi olmak var ya, Mevlana’nın ifadesi ile böyle olacağız. Yoksa bu makamların bize vermiş olduğu zenginlik hiçbir işe yaramaz. Makamı güçlü kılmaktır asıl olan, makamdan güç almak değil. Eğer makamdan güç alarak yürümeyi düşünüyorsan, bu geldiğin gibi millet seni göndermesini bilir. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar? Yarın ölecek miyiz, öleceğiz. Gideceğimiz yer iki metreküplük bir mezar. Oraya giderken hoca efendi ne diyecek. Er kişi niyetine diyecek, namazı kılacaklar, mezara gömecekler, ondan sonra herkes çekip gidecek. Eğer bu kubbede hoş bir seda bırakırsan, ondan sonra seni hayırla yad ederler. Bizim onu yapmamız lazım. Baki öyle diyor. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Ak Parti’ye bu yakışır" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2017 01:10

İLGİLİ HABERLER