Gündem
  • 24.2.2016 16:12

Erdoğan'dan flaş Rusya açıklaması

İşte konuşmasından satır başları:

Bugün birileri çıkmış bu büyük bütünün parçasını bizde koparmak için binbir türlü oyun çeviriyor. Et tırnaktan nasıl ayrılmazsa bizim de bir vatandaşımızı dahi gözden çıkarma lüksümüz yoktur. Bu topraklardan tek bir santimi daha gözden çıkarma hakkına sahip değiliz. Eğer bir gaflete düşersek, şehitlerimiz, ecdadımız bizden davacı olur.

Dünyanın dört bir yanında umudunu Türkiye'ye bağlamış milyonlarca kardeşimizi bizden davacı olur.

İstanbul'da Somali zirvesi vardı.  Bizden daha güçlü olan devletler garibanın yanında değil. Ama biz ilk günden beri Somali'deyiz.

Erdoğan'ı ayakta alkışladılar

Türkiye'nin karşısında olan herkesle dost olanlar var. Bunların içinde elinde silah olan terör örgütü var. Dış güçlere yalan propaganda yapanlar var. İster bölücü örgüt adına ister paralel örgüt adına olsun bunlar bölücülük değil midir?

Allah'ın izni ve inayetiyle hepsinin üstesinden geleceğiz.

Bölücü terör örgütü topraklarımızda PKK olarak Suriye'de YPG olarak ülkemizde saldırılarını arttırmış durumda.

Batı'ya soruyorum. Hangi ülke Türkiye'deki terör eylemlerinin benzerlerine, sınır ihlalallerine muhatap olup da Türkiye kadar itidalli davranabilir?

Türkiye'nin DAİŞ terör örgütüne destek verdiği iftirası bu ülkeye düşmanlık değil de nedir? 300'ün üzerinde güvenlik gücümüz şehit oldu.

Kürtler ülkemde benim vatandaşım, kardeşimdir.  Kürt kardeşlerimizle bizim sorunumuz yok. Bizim sorunumuz teröristlerledir. Terör örgütü en büyük kıyımı Kürt kardeşlerimize yapmıştır.

Ölüm tehditleriyle evlere tünel açtılar.

DAİŞ Kobani'ye saldırdığında bölgedekilere sahip çıktık.

HDP'Lİ VEKİLE TEPKİ
Bu alçaklığa sahip çıkıp teröristin cenazesine gidiyorlar. 80 milletvekili aldınız hala terör çığırtkanlığı yapıyorsunuz.

İfade özgürlüğü vardır ama insanları öldürmek için eline silah alıp dışarı çıkamazsın. Meclis'e gönderilen fezlekeler karşığını bulmalıdır, tahammül kalmadı.

Parti kapatma konusundaki düşüncem bellidir, karşıyım. Suçu bireyler işliyor, cezayı da onlar almalı.

Siyasi partilerden daha fazla hassasiyet bekliyorum. Dokunulmazlık dosyaları Meclis'te tozlanmamalıdır. Gereği yapılmalıdır.

EL NUSRA VURGUSU

PYD'ye terörist değil diyenler DAİŞ'e mücadele ediyorlar diye ses çıkarmıyorlar. Onlara sesleniyorum. El Nusra'ya neden terör örgütü değildir demiyorsunuz. O da DAİŞ'e karşı savaşıyor. Onun konumu farklı olduğu için kötü terörist diyorlar.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES

Ateşkese destek veriyoruz. Ama rejime destek verilirken muhaliflere destek verilmiyor. Ortada vahim bir durum var.

Ateşken sürecini yakından takip edeceğiz kesinlikle teyakkuz olmamalı.

Rejim ve destekçilerin sicili bozuktur. Bunlar geçmişte de sivilleri nasıl öldürdüklerini göstermiştir.

PYD-YPG'de tıpkı PKK gibi terör örgütüdür.

Son Ankara saldırısını PKK ve PYD-YPG'nin yaptığını herkes biliyor.

RUSYA AÇIKLAMASI

Sınır ihlali olmasaydı uçak düşürülmezdi. Rusya buna rağmen sınır ihlali yapmaktan geri durmuyor. Biz ne Rusya'nın ne Rus halkının düşmanı değiliz. Herkes yaptırım uygularken biz uygulamadık. Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti.  Rusya için Suriye meselesi çıkar meselesidir. Bizim içinse hayat -memat meselesidir.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER