Gündem
  • 30.5.2015 21:05

Erdoğan'dan New York Times'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı'da vatandaşlara seslendi. 

Erdoğan, New York Times'a sert tepki göstererek, 'Amerika'da bir New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce yaptığı gibi bizimle ilgili yazı yayınladı. Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Her türlü fitnenin başını çeken iki yayın organı üzerinden bizi eleştirmişler. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Ermeni lobisine yakınlığı ile bilenen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde' ifadelerini kullandı.

İstanbul, ey aziz İstanbul, seni yürükten selamlıyorum İstanbul. Seni muhabbetle selamlıyorum eyyy şehirlerin adresi İstanbul. Seni bütün semtlerinle sokakların selamlıyorum. İstanbullu tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Fethin 562. Yıldönümü mübarek olsun. Değerli kardeşlerim bugün fethin yıldönümünü farklı kutluyoruz.

O HAİNLERE GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz.

FETİH TÜRKİYE'Yİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK FETİH 7 HAZİRAN'DIR
Fetih 1994'tür. Fatih'in mirasına hizmet etmektir. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaktır. Fetih 7 Haziran'dır. Yeni Türkiye yolunda bu dönüm noktasını başarı ile geçmektir. Fetih yeniden diriliş için bir olmaktır, diri olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır. Değerli kardeşlerim, fethin ruhunu anlamak için bu zaferin nasıl kazanıldığını iyi bilmek gerekiyor. Fatih Sultan Mehmet son hazırlıklarını yaptıktan sonra komutanlarını karargâhında toplamıştır÷ Nihai hücumun yapılacağı müjdesini veren Fatih şöyle sesleniyordu: Adı bütün cihanda ün salmış İstanbul gibi bir şehri zabdedeceksiniz. Bu şehri fethettikten sonra emin yaşayabileceğiz, kapımız açık yaşayabileceğiz.

NEW YORK TİMES DİYE BİR PAÇAVRA VARMIŞ
Biz çalışırken, biz ilerlerken karşımızdakiler de boş durmuyor. Önümüzü kesmenin istikametimizi değiştirmenin, hepsinden öte bu hesap içerisinde her fırsatı değerlendiriyorlar. Amerika'da New York Times diye bir paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığı gibi, geçtiğimiz günlerde bizimle ilgili bir yazı yayınladı. Neymiş, Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken iyi yayın organı üzerinden bizi eleştirmeye kalkmışlar.

Pensilvanya'nın kimlerle ilişki içinde görüyor musunuz? ABD'de ne işin var, Mekke'ye Medine'ye gitseydin ya, şimdi, imamlar da kaçıyor.

Bizi asla ilk kıblemizden vazgeçiremeyeceksiniz, son ezan susmadan, son bayrak inmeden, tüten son ocak sönmeden amacınıza ulaşamayacaksınız
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER