Gündem
  • 30.4.2016 22:21

Erdoğan'dan nükleer uçak gemisi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin nükleer bir uçak gemisine sahip olmamasını ve kendi savaş uçaklarının uçuruyor olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu gemi gerektiğinde dünyanın her köşesinde...' - Tıkla İzle

Türk donanmasının, milli savaş gemisi projesi çerçevesinde tasarlanan amiral gemisi TCG Anadolu'nun inşası törenle başladı. Tuzla Sedef Tersanesi'ndeki “Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, amfibi hücum gemisi 'Anadolu'nun inşa başlangıç töreninde konuştu. Erdoğan, 5.5 yıl olan teslim süresini 4 yıla çekilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, amfibi hücum gemisi 'Anadolu' inşa başlangıç töreninde konuştu. Erdoğan, projenin öneminden bahsederken 5.5 yıl olan teslim süresinin 4 yıla inmesi gerektiğini belirterek, şirket sahibi Nevzat Kalkavan'a, 'Nevzat bey, bu 5.5 yıl olmaz. 4 yıl olsun. Bakın Genelkurmay Başkanım 3 diyor, bunu 4'e çektiğimiz zamandan itibaren yeni siparişler geleceği gibi, bizim de yeni siparişlerimiz olacak. 4 bizde çok önemli. Biliyorsunuz?' dedi. Kalkavan, Erdoğan'ın sözleri üzerine  amfibi hücum gemisi 'Anadolu'yu 4 yılda bitirmeyi taahhüt etti.

“BU GEMİ DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE ASKERİ VE İNSANİ OPERASYON YÜRÜTEBİLMEMİZE İMKAN SAĞLAYACAK “

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “İnşasına başlanılacak olan hücum gemimiz Anadolu'nun ordumuz, ülkemiz milletimiz ve deniz kuvvetlerimiz içim hayırlı olmasını diliyorum. En büyük, en ağır helikopterlerin dahi iniş kalkış yapabileceği bu gemi gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebilmemize imkan sağlayacak. Güçlenen gelişen Türkiye'nin kendi sınırları dışında da etkin varlık göstermesi gerekiyor. Bir yandan ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü diğer yandan uluslararası alanda daha görünür olmak zorunda kaldığımız dönemde atılan bu adımı geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Bu millet kendi göbeğini kendi kesmek durumundadır. Savunma sanayi alanında ki mevcut projeleri hassasiyetle takip ederken tehditler ve fırsatlar bakımından ülkemizin yeni konumuna uygun hazırlıkları da süratlendirmeliyiz” dedi.

“BÜROKRATİK OLİGARŞİ DİYORUM YA BUNDAN NELER ÇEKTİK NELER”

“Türkiye'nin modern, nükleer bir uçak gemisine sahip olmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyorum” diyen Erdoğan, “Bir yandan da mutluyum silahlı insansız hava araçlarının yaptıkları tatbikatlardan aldıkları neticeden dolayı da mutluyum. Bunun gerisinin geleceğine inanıyorum. Nükleer santral inşası aşamasına henüz yeni geçmeye çalıştığımızın farkındayım. Fakat ufkumuzu geniş tutmalıyız. Başbakanlık görevini devraldıktan sonra geleceğimize ilişkin vizyonumuzun analizini yaptık. Savunma sanayine çok önem vermemiz gerektiğini tespit ettik. Savunma sanayi projelerini kişisel himayem altına aldım. Her projede önümüze öyle engeller çıkartıldı ki yavaş ilerleme kaydettik. Bu projede onlardan biridir. Bürokratik oligarşi diyorum ya bundan neler çektik neler. Belki de bu gemiyi bitme noktasına gelecektik. Hep bu oligarşi. Buna rağmen projeler birere birer hayata geçmeye başladı” diye konuştu.

CENK İŞVER
İSTANBUL

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:19

İLGİLİ HABERLER