Gündem
  • 25.7.2014 18:15

Erdoğan'ı taşıyan YHT Kocaeli girişinde arızalandı

İSTANBUL- Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk seferinde İzmit girişinde arızalandı.

Bu sabah saat 11.55'te Ankara'dan çıkan Yüksek Hızlı Tren, saat 12.40'ta Eskişehir'e geldi. Başbakan ve bakanların da bulunması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine helikopterler de havadan destek verdi. Eskişehir Garı'nda yapılan törenin ardından Yüksek Hızlı Tren saat 15.30'da İstanbul'a gitmek üzere yoluna devam etti.

İZMİT GİRİŞİNDE KALDI

Bilecik'e uğrayan ve saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'nda olması planlanan Yüksek Hızlı Tren, saat 17.50'de İzmit girişindeki 42 Evler Mahallesindeki geçide geldiğinde arızalandı. Trende bir anda elektrik kesilince herkes şaşırdı.

Yetkililer, kısa süre sonra trenindeki arızanın katener seyir telinin kopmasının kaynaklandığını, kopan telin tamirinin ardından yola devam edileceğini açıkladı. Arızanın giderilmesi için çalışma yapılırken, Başbakan Erdoğan ve bakanlar trende beklerken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Yaklaşık 20 dakika sonra arıza giderilip tren hareket ederken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Sayın bakınım daha önce böyle bir şey olmamıştı, hiç anlayamadık. Nedenine bakıyoruz" dediği duyuldu.

POLİSLER KUŞ UÇURTMADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Derbent istasyonunu geçtikten sonra hat boyundaki katener seyir telleri kabloları koparmaya başladı. İzmit yakınlarına kadar bu şekilde gelen YHT, 42 Evler Mahallesi'nde durdu.
Trenin durmasıyla birlikte içinde bulunan teknik ekipler hemen tellerin kopmasına neden olan sorunu çözmek için çalışma başlattı. Ekipler yaklaşık 20 dakikada sorunu çözerken, Başbakan Erdoğan ve bakanların da içinde bulunduğu YHT'nin çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden de tüm motorize ekipler bu bölgeye sevkedildi. YHT yakınına kimse yaklaştırılmadı.

YHT'yi Ankara'dan itibaren takip eden askeri helikopterler de uçmaya devam ederek havadan güvenlik önlemi aldı. İzmit kent merkezinde de demiryolunun güneyinden geçen yan yol olan Salim Dervişoğlu Caddesi ulaşıma kapatıldı. Ekipler, kopmaya neden sorunu bulup düzelttikten sonra YHT yeniden hareket etti. YHT, geldiği İzmit Garı'nda da durmadı.

Ulaştırma Bakan'ından YHT arızası açıklaması

Ulaştırma Bakanı arızaya ilişkin yaptığı açıklamada; "Kopan telden sarkan bir parça, ön cama çarparak çatlattı. Güvenlik tedbiri amacıyla tren durduruldu. Enerjiyi biz kestik. Sabotaj olmayabilir fakat kafamda soru işaretleri var. Bunlar teknik konular, arkadaşlar araştıracak' dedi.

Başbakan'ı taşıyan YHT Pendik'e ulaştı
Başbakan Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren Pendik'e ulaştı.

THY Sakarya'da hayal kırıklığı yarattı

Açılışı Ankara'da yapılan içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Piri Reis Yüksek Hızlı Treni Sakarya'nın Arifiye ilçesi Garı'nda durmayınca burada Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte bekleyen yaklaşık 200 kişi hayal kırıklığı yaşadı.
Piri Reis Yüksek Hızlı Tren'in ilk seferini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan ve Başbakan Danışmanı Binali Yıldırım ile yaptı. Ankara'dan yola çıkan tren Eskişehir ve Bilecik'te mola verdi. Başbakan Erdoğan trenin mola verdiği iki şehirde konuşma yaptığı için Sakarya'da da konuşabileceğini düşünerek birçok vatandaş trenin geçeceği Arifiye Garı'na akın etti. Polislerin de önlem aldığı tren istasyonunda trenin durabilecegi ihtimaline karşılık ses düzeni hazırlanırken, istasyonun bir bölümüne halı serildi. Uzun süren bekleyiş saat 17.30 sıralarında Yüksek Hızlı Trenin belirmesiyle heyecana dönüştü. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla beklerken, makinist bölümünde bulunan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan Binalı Yıldırım Arifiye'ye el sallayarak yoluna devam etti. Başbakan Erdoğan'ı göremeyen yaklaşık 200 kişi trenin geçmesinin ardından dağıldı.
Arifiye'deki bu görüntüler Şener Şen'in 1987 yılında başrolünü oynadığı 'Selamsız Bandosu' filmini hatırlattı. Filmde, Cumhurbaşkanının kasabadan geçecegini öğrenen kasaba halkı, Cumhurbaşkanı karşılamak için hazırlık yaparlar. Büyük emeklerle bando takımı kurarlar. Ancak o gün geldiğinde cumhurbaşkanının içerisinde bulunduğu tren durmayarak yoluna devam eder.
 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:01

İLGİLİ HABERLER