Gündem
  • 24.4.2014 13:58

Ermeniler Erdoğan'a bayrağımızı yakarak cevap verdi

Sözde Ermeni Soykırımı’nın 99. yıldönümü vesilesiyle gösteri düzenleyen çok sayıda kişi başkent Yerevan’daki Özgürlük Meydanı’nda toplandı. Göstericiler arasında yer alan ve “Ermenistan, Tazminat ve Talep” sloganları atan Dashnaktsutiun siyasi partisinin gençlik ve öğrenci kolları üyeleri, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını ateşe vererek, Sözde Ermeni Soykırımı’nın 99. yıldönümüne adanan meşaleli yürüyüşü başlattı. Göstericiler, buradan, Erivan’ın tepelerinin bir tanesinde bulunan Tsitsernakaberd Ermeni Tehciri anıtına yürüdü. Göstericiler, Tsitsernakaberd’e yürüyüşleri sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 2009 tarihli Ermeni-Türk protokolünden Ermeni imzasının silinmesini talep eden bir mektup götürdü.

Yürüyüşe katılan gençlerin ellerinde “Tazminat, kınama, tanıma” yazan pankartlar ve büyük tahtadan bir haç taşıması dikkat çekti. Yürüyüşçülere, ruhani liderler de eşlik ederken, yürüyüş sırasında vatan şarkıları söylendi.
Yürüyüşe katılanlardan Karen Vardanyan, “Burada olmak benim görevim. Her Ermeni’nin bugün burada olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yalnızca bir görev değil, bu bizim amacımız. Yalnızca Ermeniler bunu anlayabilir” ifadelerini kullandı.
Bir diğer katılmcı olan Narine Apkarian da, “Benim atalarım Batı Ermenistan’dan geliyor, ben de buraya onları yadetmeye geldim. Yarın da geleceğim ancak bugün benim için özel. Bugün hatıra günü. Dedem ve büyük dedem burada ölmüşlerdi” diye konuştu.
Benzer meşaleli yürüyüşlerin Dağlık-Karabağ ve Gürcistan’ın güneyinde bulunan ve Ermenilerin etnik çoğunluğu oluşturduğu Javakhk kentinde de gerçekleştirildiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER