Gündem
  • 1.12.2015 09:16

Eşi de Tahir Elçi'nin kemiklerini sızlattı

Diyarbakır’da öldürülen ve on binlerin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Milliyet’e konuştu. “Keşke tutuklansaydı da böyle bir şey olmasaydı” diyen Elçi, eşinin gözü kara olduğunu, tek tarafın adamı olsa ona yönelik bir şey olmayacağını söyledi.

ÇOK DEFA UYARDIM
Eşini çok defa uyardığını söyleyen Türkan Elçi, ''Bir çocuğu nasıl anne servise bindirir okula gönderir, ‘oğlum bunu yapma, şöyle yapma’ diye öğütler ya... Sabahları; ‘Tahir aman dikkat et’. Öğrencilik ve gençlik dönemi acılar içinde geçmişti. Bu kadar acı, işkence görmüş insanın biraz rahat bir hayat yaşama hakkına sahip olduğunu düşünürdüm.'' dedi.

‘'KAHROLSUN PKK'' DEMEDİM
Olay günü ‘Kahrolsun PKK’ dediği şeklindeki soru üzerine ise Türkan Elçi, ''Böyle bir açıklama yaptığımı arkadaşlarımdan duydum. Üzüldüm. İnsanın ciddi bir acısının yaşandığı anda anormal yalanla karşılaşması acısını artırıyor. Tahir’i biraz daha iyi anladım. Tahir’in o sosyal medya ile kirli medya ile nasıl cebelleştiğini anladım. Söylemediğim bir laf üzerinden bu kadar kirlilik oluşturuyorsa...

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER