Gündem
  • 3.3.2015 10:21

Eski CHP'li Mesut Değer, AK Parti'den aday adayı

CHP'de, Diyarbakır Milletvekilliği, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşamayınca 11 yıl siyaset yaptığı partiden ayrılan Mesut Değer, bugün Ak Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapacağını açıkladı.

Mesut Değer, 11 yıl boyunca siyaset yaptığı CHP'den AK Partiye geçişini kendi tabanı ve Diyarbakır ile Bingöl bölgesindeki Zazalar'ın talebi doğrultusunda kabul ettiğini söyledi. 

Değer, CHP'den, 'Dersim özürü', 'Çözüm sürecine' destek vermesi ve CHP'nin 'Paralel yapı' ile kurduğu ittifaklara karşı çıkması nedeniyle uzaklaştırıldığını öne sürerek şöyle dedi:

"Uzun süredir Diyarbakır ve Bingöl bölgesindeki Zazaların ileri gelenleri ve muhtarlar ile görüşmeler yaptım. Bunlar taban olarak yüzde 65 HDP'yi desteklemelerine rağmen bana Ak Parti'den aday olmamı ve muhakkak hizmet için mecliste olmam gerektiğini söylediler. Ben de bunun üzerine 'Çözüm süreci', yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin tartışıldığı yeni dönemde mecliste olmam gerektiğine kanaat getirerek karar verdim ve bugün başvurumu yapacağım."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:49

İLGİLİ HABERLER