Gündem
  • 19.3.2016 21:45

Eski Pentagon Sözcüsü'nden bomba sözler

ABD'de önde gelen haber kanallarından Fox News'e konuşanPentagon eski sözcüsü Jeffrey D. Gordon, Fethullah Gülen ve örgütlenmesinin ABD'den Türkiye'yi istikrarsızlaştırdığını söyledi.

"ABD BU KİŞİYİ SINIR DIŞI ETMELİ"

Belçika'da dün gerçekleştirilen terör operasyonuyla ilgili olarak televizyon kanalına yorumcu olarak katılan Gordon, ABD'nin bölge ülkelerine nasıl yardım edebileceğiyle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. Eski Pentagon Sözcüsü, Pennsylvania'nın Poconos bölgesinde yaşayan İmam Fethullah Gülen'in ABD'nin en büyük sözleşmeli okul ağını yönettiğini hatırlatarak, "Türkiye bu kişi için hükümeti devirme suçlamasıyla tutuklama kararı çıkardı. Amacı Türkiye'de İran tarzı bir yönetim kurmak. ABD bu kişiyi sınır dışı etmeli. Bizim ona ihtiyacımız yok" dedi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı FBI'ın da Gülen ve örgütünü vize sistemini suiistimal etmek ve insan ticareti yapmak suçlamalarıyla soruşturduğunu belirten Gordon, "Türkiye'ye yardım edebileceğimiz yollardan biri bu Fethullah Gülen'i Türkiye'ye sınır dışı etmektir" dedi.

MEDYADA TEPKİ BÜYÜYOR

Bu hafta içerisinde eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı General Wesley Clark da CNBC kanalına canlı yayında bağlanarak Fethullah Gülen'in ABD'de olmasını garipsediğini söylemişti. Ülkedeki Gülen hakkındaki tartışma bununla da sınırlı kalmamış yine ABD'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası ve Halkla İlişkiler Profesörü olarak görev yapan Dr. Abraham Wagner de, en fazla okunan internet haber sitesi olan the Huffington Post'ta, Gülen'i yerden yere vuran bir makale kaleme almıştı. Wagner, Türkiye'yi tehdit eden tehlikeleri sayarken bunun en sis olanının radikal İslamcı vaiz Fethullah Gülen'in hareketi olduğunu söylemişti.

"SEÇİLMİŞ HÜKÜMETİ DEVİRMEYE ÇALIŞTILAR"

Wagner, "Gülen'in hareketi Türkiye hükümeti ve toplumunun içine sızarak demokratik bir şekilde seçilmiş bir hükümeti devirmeye ve Şeriat kaynaklı bir sistem kurmaya çalıştılar. Terör örgütü olarak ilan edilen Gülen hareketinin Türkiye, ABD, Almanya ve diğer ülkelerde okulları, STK'lar, medya organları ve şirketleri var" demişti.

KAYNAK:SABAH

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 21:14

İLGİLİ HABERLER