Gündem
  • 25.6.2016 11:14

Fatih Camii'nde hükümete İsrail protestosu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, teravih namazı sonrası Fatih Camii avlusunda hükümeti protesto etti.

© AA/ VOLKAN FURUNCU

Erdoğan: Bizim İsrail'e ihtiyacımız var

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyeleri teravih namazı sonrası Fatih Camii avlusunda bir araya gelerek hükümeti protesto etti.

‘Siyonist Oyunu Gör, Zulme Ortak Olma' pankartı açan grup, İsrail'i eleştiren sloganlar atarak tekbir getirdi. Basın açıklaması öncesi caminin avlusunda Kuran-ı Kerim okundu.

‘İSRAİL İLE ANLAŞILACAK BİR HUSUS YOKTUR VE OLAMAZ'

Derneğin İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, yaptığı konuşmada "Efendimiz şöyle buyurmaktadır, ‘Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir, ona zulüm etmez ve onu zalime teslim etmez. Kim kardeşinin yardımında bulunursa, Allah da ona yardım eder. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir', Elbette Şam'la, Bağdat'la, Tahran'la, Beyrut'la bir masa etrafında oturup anlaşmalıdır. Ancak birbirleriyle komşu her Müslüman ülkeyi birbirine düşüren İsrail ile anlaşılacak bir husus yoktur ve olamaz. Biz huzur ve barış getirecek adımları İsrail ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen diğer ülkelerle birlikte olmakta görüyoruz. Allah şahittir ki, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak için üzerimize düşen uyarı vazifesini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Allah tüm Müslümanlara istikametle yaşamayı ve can emanetini de bu halde teslim etmeyi nasip etsin. Cenab-ı Allah bu mübarek ramazan ayında başımızı önümüze eğdirmesin" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2016 11:15

İLGİLİ HABERLER