Gündem
  • 7.7.2015 10:54

Ferrarili müteahhit kaçtı, konutlar bakın kimlere kaldı

Antalya’da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500’ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanı 20 kişi hakkında ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak’ suçlarından Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine geçen Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı.
UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILARI KULLANIYOR
Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlarla dikkati çeken müteahhit Ahmet Sakızoğlu, 31 Mart’ta yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisini fırsat bilerek elektronik kelepçeyi kırdı. Sakızoğlu’ndan o tarihten sonra bir daha haber alınmadı. Polis Sakızoğlu’nu ararken, firari müteahhidin Yeşildere Mahallesi 1176 Sokak’ta yaptırdığı 186 konuttan oluşan sitenin inşaatı, uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Her biri birden fazla kişiye satılan, mülkiyeti davalık olan dairelerin kapılarını kırarak içeri giren uyuşturucu bağımlıları, çeşitli yerlerden temin ettikleri uyuşturucuyu burada kullanıyor.


UYUŞTURUCU MERKEZİ OLDU
186 dairelik sitenin sadece 13 dairesinde ikamet sahiplerinin oturduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Yavuz Eren, "Ahmet Sakızoğlu elektronik kelepçeyi kırıp kaçtı. Arkasında sadece emlak mağdurlarını bırakmadı. Onun yarım bıraktığı evlerde her gün yüzlerce genç vücuduna zehir enjekte ediyor. Antalya gençliği Sakızoğlu’nun evlerinde zehirleniyor. 10 yaşında çocuklar bile eroin kullanıyor. İnanmayan varsa gelsin görsün" dedi.
ERKEK ÇOCUĞUNA TECAVÜZ ETTİLER
Bölge sakinlerinden Havva Güvenç ise boş binalarda kalan uyuşturucu bağımlılarının tehlike yarattığını, geçen hafta bir erkek çocuğuna tecavüz ettiklerine tanık olduğunu iddia etti. Bu olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Havva Güvenç, "Korkumuzdan evimizin her yerini demir parmaklıklarla çevirdik. Ev değil sanki hapishane. Dışarı çıkamıyoruz. İnşaatlar tamamlanmadı için elektrik, su, iskan, mülkiyet sorunları var. Bağımlılar burayı istila etti" diye konuştu.
Ahmet Sakızoğlu’nu firar ettikten sonra sitenin önünden geçerken gördüğünü de iddia eden Havva Güvenç, "Gözlük takıp son model araçlarla buradan geçiyor" dedi.
Diğer yandan polis ekipleri yarım kalan binalarda sık sık yaptığı kontrolde hakkında yakalama kararı bulunan bağımlıları gözaltına alırken, diğerlerini ise serbest bırakıyor
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:28

İLGİLİ HABERLER