Gündem
  • 30.5.2015 00:52

Fethullah Gülen'den bir garip FETİH sözleri

Fethullah Gülen'in yeni yayınlanan sohbetinde İstanbul'un fethi ile ilgili tuhaf bir yorumda bulundu
Fethullah Gülen yeni yayınlanan sohbetinde İstanbul'un fethinin yıldönümünde fetihle ilgili ilginç yorumlarda bulundu. Gülen, "Allah'ın rızasına talip olmuş bir insan İstanbul'un fethine , Viyana'nın fethine, Belgrad'ın fethine gönlünü bağlıyorsa, birkaç adım geriye atmış, bir yönüyle komplekse girmiş, bir zillet gösteriyor demektir" dedi.

FETİHE GÖNÜL BAĞLAYAN KOMPLEKSLİ VE ZİLLET GÖSTERİYOR

İşte Gülen'in konuşmasında o bölüm:

"Bu açıdan da dünyayı, böyle gamsızlara, kasavetsizlere, dünyayı sadece dünyadan dolayı sevenlere, "din" derken bile esasen onu dünyaya karşı malzeme olarak kullananlara bırakmamak lazım. Onların talip olduğu şeylere zerre kadar talip olmadan… Zaten talip olması gereken şeye talip olanlar o türlü şeylere talebi kendileri için tezellül sayarlar. Allah'ın rızasına talip olmuş bir insan (maddî açıdan) İstanbul'un fethine gönlünü bağlıyorsa, birkaç adım geriye atmış, bir yönüyle komplekse girmiş, bir zillet gösteriyor demektir."

FATİH KENDİSİNİ ZOR KURTARIR!
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında ortaya çıkan görüntülerde ise Gülen Fatih Sultan Mehmet'in ihlasını sorgulamıştı.

Gülen o videoda şöyle konuşuyor:

Dünya adına istediğin şeyler, ilim adına istediğin şeyler hatta bu memlekete islamın gelmesi adına istediğin şeyler hatta fatih olma adına istediğin şeyler. Hatta dünyada istanbul gibi bulunan İstanbul'un fethi Roma'nın fethi Vatikan'ın fethi Washington'ın fethi New Jersey'in Londra'nın fethi Paris'in fethi mücehhez ordularınız olsa bunları fethe imkan verse Allah bunların hiç birisi sizin şu rıza taleplerinizin yanında deryada damla bile olamazlar.

İstanbul'un fethi eğer bir değer ifade ediyorsa onu Fatih'in ihlasında araştırmak lazım. Eğer ihlası yok, bir çağ açma bir çağ kapama İstanbul'un fethetme sevdasıyla yaptıysa kendini zor kurtarır. Bu iş işe değildir yani.
KAYNAK:HABER10

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER