Gündem
  • 27.8.2014 22:03

Fethullah Gülen'den Erdoğan'a jet cevap

Erdoğan'ın "Türkiye'ye gel" çağrısına Fethullah Gülen'den jet yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nin Genel Başkan seçildiği AKP’nin olağanüstü kongrede sert sözlerle Fethullah Gülen’i eleştirmiş ve Türkiye’ye gelmesi için çağrıda bulunmuştu.

Birçok konuşmasında olduğu gibi kongrede de Cemaat’le mücadeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, Gülen’e şöyle seslenmişti.

“’Ey Pensilvanyadaki zat, sen bu Türkiye’yi seviyor musun? Türkiye’yi seviyorsan, niye Türkiye’de değilsin de Pensilvanya’dasın? Gel o zaman Türkiye’ye’ deyin. Pensilvanya, herhalde bu vatanın topraklarından daha güzel olamaz. Niye Pensilvanya da Türkiye değil. Gel Erzurum’a, gel İstanbul’a, gel Ankara’ya, gel Konya’ya, gel Edirne’ye, niçin buralar değil de Pensilvanya? İnzivaya çekilmekse, itikaba girmekse herhalde buralarda oralardan çok daha anlamlı olacaktır.”
Yasadışı dinlemede flaş gelişme!

Çok geçmeden Erdoğan’a Gülen’in resmi hesabı “FGulencomTR” adresinden yanıt geldi.


İşte Fethullah Gülen’in o videoda söyledikleri:

“Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım; Humeyni’nin iddiasını hiçbir zaman taşımadım ki ben Türkiye’ye Humeyni gibi döneyim. Ben kendi ülkemin çocuğuyum. Ben dıştan ithal edilmiş ve milletin başına musallat olmuş tufeylilerden değilim. O ülkenin çocuğuyum ben. Onun bir avuç toprağını dünyalara değiştirmem. Kendime göre bir gidişim vardı benim. Onu daha evvel de arz ettim ben, Türkiye’ye dönsem kendim gibi dönerim, yani şimdiye kadar nasılsam öyle.”

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:16

İLGİLİ HABERLER