Gündem
  • 4.7.2015 11:40

Fethullah Gülen'den İsrail'i sevdirme semineri

Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Duke Üniversitesi Vaizi Abdullah Antepli'nin Haziran'da ABD'deki Filistin destekçesi grupların İsrail'e uyguladığı akademik boykotu delerek Siyonist örgütlerle "eğitim programı" düzenlediği ortaya çıktı.

Yale Üniversitesi Profesörü Zareena Grewal'ın Jadalliyya adlı akademik araştırma sitesinde yayınladığı makaleye göre Müslüman Liderler Girişimi adlı tartışmalı bir grubun da liderliğini yapan İmam Abdullah Antepli, İsrail merkezli Siyonist eğitim organizasyonu Shalom Hartman aracılığıyla iki kez İsrail'e gitti.

Söz konusu gezilerin amacının 'Yahudilik, Siyonizm ve İsrail tarihinin öğrenilmesi' olduğu belirtildi. İmam Antepli'nİn boykotu delmesi Müslüman cemaatlerinin tepkisi çekti.

İsrail'i sevdirme seansları yaptırıyor

ABD'DE Müslüman gençlere "Yahudileri anlama" ve 'İsrail'i sevdirme' seminerleri veren Müslüman Liderlik İnisiyatifi (MLI) akademisyen ve yazarların tepkisini çekti. Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığı ile bilinen Yahudi kuruluşu Shalom Hartman Enstitüsünün finanse ettiği MLI programının tanıtımında, Kuzey Amerika'daki genç Müslüman liderlere, "Yahudilerin, Yahudilik ve İsrail'e nasıl baktıklarının" anlatılmasının hedeflendiği savunuluyor. 13 aylık periyotlarla düzenlenen programın katılımcıları, ABD'deki seminerlerin yanı sıra İsrail'e de ziyaret gerçekleştiriyor. Programın direktörleri ise Duke Üniversitesi'nden Abdullah Antepli ve Yahudi Shalom Hartman Enstitüsü (SHI) uzmanlarından Yossi Klein Halevi. Paralel Devlet Yapılanmasına yakınlılığıyla bilinen ve bu örgütün toplantılarını sunan Antepli'ye ABD'li Müslümanlar tepki gösteriyor. Leyla El-Haddad, Kamal Ebu Shamsieh, Zareena Grewal, Hatem Bazian ve Omid Safi, programın sonlandırılması için imza kampanyası başlattı.

İsrail ile ilgili her taşın altında Fethullahçı Abdullah Antepli çıkıyor
Duke Üniversitesi Vaizi Abdullah Antepli Yahudilerin en has adamı.. Yahudilerin her toplantısına 'İmam' denilerek bu adam çağrılıyor.Sadece Türklere değil diğer müslüman topluluklara da bu adam örnek imam olarak sunuluyor.
İsrail'in parasıyla müslüman ülkeleri dolaşan Antepli, her ülkede farklı bir kılıkta karşımıza çıkılyor.

Abdullah Antepli, aynı zamanda Amerika’daki üniversitelerde görev yapan az sayıdaki Müslüman din adamlarından biri. Antepli, üniversitede ders vermenin yanı sıra, Müslüman öğrenci ve öğretim görevlilerine dini danışmanlık da yapıyor. Amerikan’ın sesi radyosuna yaptığı açıklamada Temsilciler Meclisi'ni dua okuyarak açmanın, kendisi için çok büyük bir onur olduğunu söyleyen Abdullah Antepli Duke Üniversitesi'nde ders veriyor. Abdullah Antepli, Amerikan’ın sesi radyosuna bir açıklamada Müslümanların Amerikan toplumunda hak ettikleri yeri kazanması için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini söylemişti.  Fethullah Gülen Hayranı Amerika'daki üniversitelerde görev yapan az sayıdaki Müslüman din adamından biri olan Abdullah Antepli’nin faceebook sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında çok ilginç bilgiler var. Abdullah Antepli, Fethullah Gülen hayranı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:31

İLGİLİ HABERLER