Gündem
  • 26.9.2014 13:20

Fethullah Gülen'e Mars'tan gelen çocuk kim

Fethullah Gülen, "Mars'tan bana bir çocuk geldi" dedi.

Fethullah Gülen’in yayınlanan son vaazında bahsettiği ‘Marslı çocuk’ merak konusu oldu.

Herkul.org’da 418. “Nağme” şeklinde belagatlı bir sunumlu yayınlanan 24/09/2014 tarihli vaaz-u nasihatta söylenenler çok tartışılacak gibi duruyor.

Nağmenin birbirinden manidar bölümleri haricinde on yedinci dakikanın kırkıncı saniyesinden itibaren söylenenleri duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız.

“Yıldızlarda gideceğimiz yer var mı? Mars’ta…

Bir keresinde gelmişti bir çocuk oradan

Buraya da geldi beni ziyaret etmek için

Marslı çocuk! Belki vardır…”


Pensilvanyalı imam Fethullah Gülen, son sohbetlerinde başlarına gelen musibetlerin sorumluluğunu müritlerine yüklemişti. Tüm olanların ibadetlerde gevşek davranılmış olmasından dolayı gerçekleştiğini söylemişti. Hızını alamayan hoca bu kez de cemaatinin tabanına "vites yükseltin" talimatı verdi.

Sohbetinde "Daha önce yapmadığınız şeyleri yapın, gitmediğiniz yerlere gidin. uzaya gidin, Marslılar'a bile gidin" diyen Gülen bu kez kainata uyaştı. Gülen, "Mazlumlara Düşen Vazifeler" başlıklı son sohbetinde, Marslı çocuğun kendisini ziyaret ettiğini açıkladı. Gülen sohbetinde şunları söyledi:

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDAN BİR ANI!
"Yıldızlarda gideceğimiz yer var mı? Mars'ta... Çinliler mi Hintliler mi Mars'a şimdi uydu göndermişler. Evet varsa bir canlı manlı filan. Bir keresinde gelmişti bir çocuk oradan. Buraya da geldi beni ziyaret etmek için Marslı çocuk. Belki vardır... Fakat biz vardır diye bence aramalıyız onları."

Gülen'in bu sözleri "Hoca uzaya uçtu. Pensilvanya değil Marsilvanya. Uzaya çıkan ilk Türk hoca oldu" gibi yorumlara neden oldu. Haberin sosyal medyada alay konusu olması üzerine bahsi geçen Marslı çocuğun cemaatin organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları'nda üç yıl önce uzaylı taklidi yapan Romanyalı çocuk Cristian Vlad olduğu ileri sürüldü.

Gülen, Marslı çocukların kendisine geldiğini söyleyince sosyal medyada alay konusu oldu. Bunun üzerine paralel medya kastedilen çocuğun Türkçe Olimpiyatları'nda Marslı taklidi yapan Rumen Cristian olduğunu yazdı.

Kendisini Marslılar'ın ziyaret ettiğini söyleyen Gülen için "Uzaya çıkan ilk Türk, hoca oldu" yorumları yapıldı.
 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:31

İLGİLİ HABERLER