Gündem
  • 3.7.2015 20:04

Fethullah Gülen'i silahlı Amerikalılar koruyor

Gülen'in ABD'deki malikanesini ziyaret edenlerin sayısı son dönemde bir hayli azalırken, güvenlik tedbirlerinin artırılması dikkat çekti.

Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasında, Pocono Dağı eteklerinde bulunan Gülen'in malikanesine giden AA ekibi, bir dönem Türkiye'den ve ABD'den ziyaretçi akınına uğrayan malikanede sükunetin hakim olduğunu, giriş kapısındaki kontrol noktasından önce, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlisinin bulunduğunu gözlemledi.

SORULARA CEVAP VERİLMEDİ

Malikanedeki görevliler, 1999'dan bu yana ABD'de yaşayan Gülen'in sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin soruları cevapsız bırakırken, bu konuda açıklama yapma yetkisine sahip olmadıklarını belirttiler.

İBADETHANE OLARAK GÖRÜLÜYOR

Saylorsburg kasabasında yaşayan bazı Amerikalıların, malikanenin dini bir "kült" merkezi olduğuna dair ifadelerine karşın, kapıdaki Amerikalı güvenlik görevlisi kendisinin bir "ibadethane"yi koruduğunu ifade etti.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Toplam 110 bin metrekarelik alana sahip malikanenin dışarıdan görüntülenmesini, sıkı güvenlik tedbirlerinin yanı sıra etrafındaki ağaçlar da engelliyor.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

Fetullah Gülen hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlarından 81 ilde ve sınır kapılarında "arama-yakalama" emri bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER