Gündem
  • 26.5.2016 03:15

Fethullah Gülen'in parasının şifresi kırıldı

Yurt genelindeki operasyonlarda 20 kişi tutuklandı, 63 şüpheli gözaltında. K.Maraş’ta ele geçirilen şifreli belgelerde, para nakli için kafile halinde yurtdışına yapılan turların kayıtları bulundu

Kahramanmaraş'taki FETÖ soruşturmasında önceki gün gözaltına alınan 51 kişiden 15'i adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden 12'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük de polise teslim oldu. Yurtdışına kaçtığı belirlenen işadamlarından Mustafa Tiburbanga'nın bağ evinde yapılan aramada ele geçirilen 27 torba belge ile 3 bilgisayardan şifreli fişleme belgeleri ortaya çıktı. Şifresi kırılan belgelerde, örgüt yapılanması, toplanan himmetler, mahalle imamlarının adları, Işık evlerinin adresleri, para nakli için kafile halinde yurtdışına yapılan turların kayıtları bulundu.

TEK TEK FİŞLEMİŞLER
Ayrıca milli emlak, vergi dairesi, maliye, emniyet, belediye, sağlık müdürlüğü, tarım müdürlüğü, DSİ, milli eğitim, ticaret ve sanayi odası gibi yerlerde çalışanların, "Sempatizanımız" ya da "Elemanımız" şeklinde fişlenen liste ile ABD'de bulunan onlarca şirketin adı ve banka hesap numarasının yer aldığı liste ele geçirildi. Kayıtlarda ayrıca örgütün, yeni kazandıkları sempatizanlarla ilgili "Zayıf, vasat, orta, iyi ve çok iyi" şeklinde not verdiği ve "Değerlendirilmeli!" ya da "En faydalı olacağı yer olduğu yerdir" şeklinde görüş bildirdiği ortaya çıktı.

İMAMLAR DA GÖZALTINA ALINDI
Zonguldak'taki soruşturmada gözaltına alınan 19 kişiden 8'i tutuklandı. Yalova'daki soruşturmada, diğer  imamın deşifre olması nedeniyle 2016'da göreve başlayan kripto imam lakaplı Aziz Küçükgök ile doktorlardan sorumlu imam Serdar Albayrak da gözaltına alındı. İki imam ile 4 gün önce gözaltına alınan 27 kişi adliyeye sevk edildi. Yurtdışına kaçtığı belirlenen bir imam ise aranıyor.
Sahibini öldü gösterip 2.5 milyonluk arsayı sattılar

İMAMLAR KAÇTI: 
Niğde merkezli 3 ildeki operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. İl imamı ile ikisi yurtdışına kaçan 4 avukat da aranıyor. Örgütün, 80 yaşındaki bir vatandaşı ölü olarak gösterilip 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasını sattıkları belirlendi.
 Osmaniye, Adana, Elazığ, K.Maraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da ise 21 kişi gözaltına alındı.
 Sakarya'da aralarında işadamlarının da olduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.
 Diyarbakır 5 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada dernek binasında faaliyet gösteren yurdun kaçak işletildiği tespit edilince Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işlem yapılmıştı.
 Niğde'de 1, Ordu merkezli 2 ilde 10, Düzce'de 3, Çorum'da 6, Ardahan'da 1 şüpheli gözaltına alındı.

28 İŞLETMEYE KAYYUM:
Şanlıurfa'da 9 yurt, 6 dershane, 2 fen lisesi, 2 Anadolu lisesi, 4 ilkokul ve 1 teknik lise ile bir özel hastane ve 3 şirkete kayyum atandı.

Sırrıberk ARSLAN-Özgür YILDIZ-Hayrettin YENEL-Şaban YILMAZ-Hüseyin CUMALI-Mehmet YILDIRIM /SABAH
Güncellenme Tarihi : 26.5.2016 03:27

İLGİLİ HABERLER