Gündem
  • 10.8.2015 11:24

Fethullahçı yazar Behçeli'ye 'ŞEREFSİZ' dedi

Ateist Alpay’dan Bahçeli'ye ŞEREFSİZ İMÂSI

Paralel örgütün Zaman gazetesinde 13 yıldır ateist kimliğiyle kalem oynatan Şahin Alpay, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye küstahça “şerefsiz” imasında bulundu.

 
Ateist Alpay’dan Bahçeli'ye ŞEREFSİZ İMÂSI
 Paralel Devlet Yapılanması’nın medya ayağında yayın yapan Zaman gazetesinin yazarı Şahin Alpay, örgütün bir diğer gazetesi Bugün’e konuştu. “Fetullah Gülen’in bir gülüşüne tüm servetimi bağışlarım” diyen Akın İpek’in gazetesinin Pazar ekinde 2 tam sayfa olarak yayınlanan röportajında Şahin Alpay, HDP’ye oy veren gazeteci olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘şerefsiz’ çıkışına aynı sertlikle cevap verdi ve Bahçeli’ye üstü örtülü olarak ‘şerefsiz’ dedi. 7 Haziran seçimleri öncesinde Zaman gazetesinde HDP’ye oy vereceğini açıklayan Alpay, gazetedeki tek HDP’cinin kendisi olmadığını da itiraf etti. Dinlerarası Diyalog projesiyle İslâm’ı dejenere ettiği sıkça dillendirilen Paralel Cemaat’in yazarı Şahin Alpay, mülâkatında AK Parti’yi “İslâm’ın farklı yorumlarına karşı tahammülsüzlükle” suçlamaya kalkıştı. Ateist paralelci Alpay, Gülen grubunun “laikliğin ne kadar önemli ve değerli olduğunu” düne nazaran bugün çok daha iyi kavradığını söyledi. Devletin kılcal damarlarına kadar sızan Paralel Yapı’dan hiç söz etmeyen Alpay, MİT’in “Devlet içinde devlet niteliği kazandığını” iddia etti. Alpay, Paralel Cemaat’i terk eden önemli isimlere ise ‘sapkın’ ithamında bulundu.

ZAMAN’DAKİ TEK HDP’Cİ ŞAHİN ALPAY DEĞİLMİŞ

7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde terör örgütü PKK’nın siyasal uzantısı HDP’ye oy vereceğini söyleyen Şahin Alpay, Zaman’daki tek HDP sempatizanının kendisi olmadığını belirtti. Alpay, Bugün gazetesine verdiği mülâkatta, “Zaman gazetesinde “Tek çare HDP” diye yazan tek bendim. Ama muhakkak ki gazetede Selahattin Demirtaş liderliğindeki HDP’nin oynamakta olduğu olumlu rolü gören yegane kişi ben değilim.” dedi.

BAHÇELİ’YE ‘ŞEREFSİZ’ ÎMÂSI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler, şimdi HDP ile koalisyonu kurun” sözüne de cevap veren Zaman yazarı Şahin Alpay, “HDP’ye oy veren 6 milyon yurttaştan biriyim. Bu ‘şerefsizlik’ hakaretini Devlet Bahçeli’ye aynen iade ediyorum.” diyerek MHP lideri Bahçeli’ye küstahça ‘şerefsiz’ îmâsında bulundu. Alpay ayrıca, “Bana sorarsanız burası haklarına sahip çıkan yurttaşların yaşadığı bir ülke olsaydı, 6 milyonun da Bahçeli’ye dava açması gerekirdi.” diye konuştu.

DİYALOGCU KAFASI: İSLÂM FARKLI YORUMLATTIRILMIYOR!

Zaman yazarı Şahin Alpay, mülâkatında AK Parti’nin İslâm’ın farklı yorumlarına karşı tahammülsüz olduğunu söyledi. Dinlerarası Diyalog projesiyle İslâm’ı dejenere ettiği sıkça dillendirilen Gülen grubunun paralı yazarlığını yapan Alpay, “AKP iktidarı altında ‘Hepimiz Diyanet İslamı’na inanırız’ politikası adeta tahkim edildi. İslam’ın farklı yorumlarına karşı tahammülsüzlük arttı” şeklinde konuştu.

LAİKÇİ CEMAAT

Zaman gazetesinin Allah inancı olmayan yazarının, Gülen grubunun “laikliğin ne kadar önemli ve değerli olduğunu” düne nazaran bugün çok daha iyi kavradığını söylemesi ise manidar karşılandı. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:56

İLGİLİ HABERLER