Gündem
  • 26.5.2016 03:05

Fethullahçılar emlakçılığa başladı

Mal kaçırmak için yok pahasına yandaş emlakçılara satış yapan Paralel Yapı, güvenilir kripto elemanları üzerine yeni gayrimenkuller satın alıyor

FETÖ/PDY'nin (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) para kaçırmak için kullandığı şeytani yöntemlerden biri daha deşifre oldu. Hükümete yönelik 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra asıl amacı gün yüzüne çıkan kumpaslar, yasadışı dinlemeler ve fişlemeleri bir bir ortaya saçılınca haklarında onlarca dava açılan Paralel Yapı, himmet ve haksız kazançla elde ettiği malları hülle yapmaya başladı. Yargı kararlarıyla şirketleri ve dershaneleri elinden alınan Paralel Yapı'nın elindeki gayrimenkulleri satışa çıkarıp güvenilir kripto elemanları üzerinden başka gayrimenkuller aldığı belirlendi.

YANDAŞLARA SATIYORLAR
Paralel yapı, adli makamlar tarafından yapılacak soruşturma ve operasyonların önüne geçmek, haksız kazanç ve bağış yoluyla elde ettikleri arsalardan gelir sağlamak için düğmeye bastı. Paralel Yapı vakıflara, üniversitelere ve şirketlere kayyum atanır korkusu ile elindeki arsa ve gayrimenkulleri satışa çıkardı. Paralel Yapı ile Mücadele Koordinasyon toplantısında "Kimse Paralel Yapı'nın mal satışı tuzağına düşmesin" uyarısının ardından Paralel Yapı'nın 'kendilerinden olmayan' emlakçılara gayrimenkulleri satamadığı saptandı.

KRİPTO ELEMANLAR DEVREDE
Yok pahasına aracı firma ve emlakçılara satılan arazi ve gayrimenkullerden elde edilen paralarla mali müşavirler ile güvenilir kripto elemanları üzerinden dükkân ve gayrimenkul alınmaya başlandığı saptandı. Bu yöntemle Ankara'nın Kızılaysemtinde birçok dükkân ve gayrimenkul satın alındığı öğrenildi.

BAĞIŞ ARAZİLERİNİ SATTILAR
Paralel Yapı'nın el konulacağı düşüncesiyle gayrimenkulleri usulsüz kaçırmasına son örnek Aksaray'da, önceki gün düzenlenen operasyonla ortaya çıkmıştı. Kayyum atanan bazı okullarda yapılan incelemelerde, okula ait arsaların usulsüz devriyle ilgili 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Hayırseverlerden okul arazisi olarak Akçağ Eğitim Pazarlama A.Ş ile Gonca Eğitim Hizmetleri A.Ş'ye bağışlanan 5 arazinin, önce 300 bin TL'ye örgütle bağlantısı olmayan 3 kişiye devredildiği, ardından da 2 milyon TL'ye başkalarına satıldığı tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER