Gündem
  • 15.7.2017 22:58

Fethullahçılar Guantanamo mahkumları kıyafeti giyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mahkemeye Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbise ile çıkaralım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ sanıklarının yargılanmalarıyla ilgili, "Artık bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise." dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nde konuştu.

'Unutmayacağız, unutturmayacağız'

Erdoğan, "Unutmayacağız, unutturmayacağız. Eğer 15 Temmuz'un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak, yeni 15 Temmuzları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Üstelik bir sonraki 15 Temmuz'da düşmanın karşımıza hangi oyunlarla çıkacağını, kimleri kullanacağını da bilemeyiz. Müslüman akıllı insandır. Aynı delikten iki defa ısırılmaz." dedi.

'Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbise ile çıkaralım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ sanıklarının yargılanmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise." dedi.

 Erdoğan, "Dikkat ederseniz 15 Temmuz darbesine katılanların hiçbirinin yüzünde şu ana kadar en küçük bir pişmanlık emaresi göremezsiniz.  FETÖ yapılanması içinde yer alan diğer kişilerin durumları da büyük ölçüde aynıdır. Demek ki bunlar gaflet haliyle değil, taammüden, kasten ülkemizi sırtından hançerlemek istediler. Türk milleti aman dileyene ne kadar merhametliyse ihanetinde ısrar edene de o kadar şedittir. O hainler kapatıldıkları cezaevlerinin duvarları arkasında çürüyüp giderken bunları düşünecek çok zamanları olacak." diye konuştu.

'15 Temmuz'dan çıkardığımız dersler ışığında yolumuza devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Ülke ve millet olarak biz 15 Temmuz'dan çıkardığımız dersler ışığında yolumuza devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, Rabbim bizi bu tür ihanetlerden, her türlü düşman saldırısından, yerden ve gökten gelecek afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2017 23:09

İLGİLİ HABERLER