Gündem
  • 1.12.2015 22:43

Fethullahçılar hala işten adam attırıyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında gizli tanık sıfatıyla ifade verip örgütü deşifre eden önemli isimlerden K.S., Amasya Üniversitesi’ndeki işinden atıldı. Yıllık iznini kullanarak soruşturma makamlarına ifade vermek üzere Ankara’ya gittiğini belirten K.S., verdiği izin dilekçesinin personel hizmetlerine bakan birim tarafından hasıraltı edildiğini vurgulayarak, üniversite yönetimi hakkında BİMER ve YÖK’e şikâyette bulundu. Amasya Üniversitesi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı, telefonla ulaşmaya çalıştığımız Rektör Prof.Dr. Metin Orbay çağrılarımıza cevap vermedi.

ÜNİVERSİTEDEKİ YAPI ATTIRDI!

FETÖ’nün öğrenci ve akademik yapılanması hakkında önemli ifşaatlarda bulunması sonrası okutman olarak görev yaptığı Amasya Üniversitesi’nden atılan K.S.’nin BİMER’e yaptığı başvuru metninde şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemdeki FETÖ-PDY uzantıları ve işbirlikçileri kadromdan çıkarılmama neden oldu. Herhangi bir gerekçe gösterilmeyip, tebligat yapılmadan ve savunmama başvurulmadan bu kararın alınması, maddi ve manevi açıdan zarara uğramama neden oldu. Her türlü kumpas olasılığı mevcuttur.”

KARARA ORTAK OLUYORLAR

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Amasya Valiliği’ne başvurup üniversite yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden; fakat herhangi bir adli soruşturmanın başlatılmadığını kaydeden K.S., BİMER başvuru metninde şunları belirtti: “Suç duyurusunda bulunmama rağmen Amasya Cumhuriyet Savcısı İhsan Büyükali’den İdari Mahkemeye başvur cevabını aldım. Valilik çalışanları da kendileriyle alakalı olmadığını söyledi. Başsavcılık ve valilik, üniversitenin hukuksuz kararına ortak olmaktadır.”

MURAT ALAN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:24

İLGİLİ HABERLER