Gündem
  • 13.8.2017 10:08

FETÖ'cu itler 49 Özel Harekat Polisini böyle şehit etmiş

Türkiye’nin bir darbe girişimini atlattığı 15 Temmuz gecesinin en sıcak noktalarından biri Ankara’daki Akıncı Üssü’ydü. Akıncı’da o gece görev alan F-16 pilotları, kurgulanmış birer robot gibi, verilen emirleri mekanik bir şekilde yerine getiriyorlardı. Bir de bombaları ateşleyenlerin emirlerini aldıkları amirleri ve ‘abileri’ vardı. Aralarındaki telsiz konuşmaları FETÖ’nün soğukkanlı ölüm makinelerinin nasıl çalıştığını da gösteriyor.

Ankaralılar darbe girişiminden 15 Temmuz 2016 akşamı kentin üzerinde alçaktan uçan F-16’ların çıkardığı büyük gürültüyle haberdar oldu. Darbenin başladığını, Akıncı Üssü’nden havalanan ilk F-16’yı kullanarak Türkiye’ye ilan eden pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Çavur’du.

Çavur’un saat 22.08 gibi havalanan uçağı, Ankara üzerinde alçak irtifada yaptığı uçuştan sonra 22.45 sularında Akıncı’ya indi. Çavur, saat 22.47’de park alanına doğru yol alırken telsizden o sırada kalkışa hazırlanan 143’üncü Filo Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Azimetli’nin “Hocam siz uçup indiniz mi” sorusuyla karşılaştı. Çavur, “Mutabık, hocam ee her taraf tutulmuş ve her yerde bir şeyler var” diye yanıt verdi. Azimetli’nin “Okey” diye karşılık vermesinin ardından Çavur ekledi: “Ama artık kulakları yok...” Azimetli “Tamam” dedi.

F-16 pilotu, “Artık kulakları yok” derken ne demek istemiş olabilirdi?

Bu sorunun yanıtını Çavur’un yakalandıktan sonra verdiği savcılık ifadesinde buluyoruz. Çavur, aynen şöyle diyor: “‘Artık kulakları yok’ şeklinde ifadem uçağın çıkardığı gürültüden kulaklarının sağır olabileceğine yönelik kasıtla söylenmiş bir sözdür.”

Kulakları ‘yok edilen’ Ankara halkıydı. Salt bu ifade bile darbe girişiminde görev alan Gülenci F-16 pilotlarının, yaşadıkları ülkenin insanlarına, içinden çıkıp geldikleri halka karşı ne kadar düşmanca bakabilecekleri konusunda ibret verici bir örnektir.

Filolarının görevi neydi?

Hava Kuvvetleri’ndeki standart bir uygulama çerçevesinde askeri uçuşlarda yapılan bütün konuşmalar otomatik olarak kayda alınıyor. Darbe gecesi Akıncı’da uçuşların operasyon merkezi olarak kullanılan 141’inci Filo’da telsizin bulunduğu ‘desk’ ile yukarıdaki pilotlar arasında yapılan konuşmaların kayıtları bunun gibi tüyler ürpertici çok sayıda örnekle doludur.

Sonuçta ancak teröristlere ya da savaşta ‘düşman’ unsurlara karşı icra etmeleri gereken operasyonları kendi vatandaşlarına karşı büyük bir soğukkanlılık içinde acımasızca icra eden bir insan tipi karşınıza çıkıyor. Örneğin Yüzbaşı Uğur Uzunoğlu, kokpitte gözünü kırpmadan bombanın ateşleme düğmesine basarken, aşağıda çok sayıda masum insanı öldürmek üzere olduğunu çok iyi bilmektedir.

FETÖ’nün ona verdiği görev çerçevesinde birkaç saniye sonra şehit edeceği Özel Harekât görevlisi 44 insanın hayatının hiçbir değeri yoktur Uzunoğlu için o an.

Akıncı’da o gece görev alan F-16 pilotları, kurgulanmış birer robot gibi, verilen emirleri mekanik bir şekilde yerine getiriyorlardı. Bir de bombaları ateşleyenlerin emirlerini aldıkları amirleri ve ‘abileri’ vardı. Pilotlar 141’inci Filo’dan havalanıyorlardı. Onlara, nereye uçacakları, hangi irtifada uçacakları, nereyi bombalayacakları, hangi bölgede MACH üstü geçiş yapacakları yolundaki talimatlar ise Akıncı Üssü’nün kuzeyindeki 143’üncü Filo’dan geliyordu.
Burası hem üssün ve hem de 15 Temmuz darbe girişiminin karar merkeziydi. 15 Temmuz gecesi burada Akıncı Üssü’nün komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, Harekât Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin gibi asker ekibin yanı sıra Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Biniş ve Nurettin Oruç gibi darbenin sivil yönetici kadrosu da bulunuyordu. 141’e bütün emirler karar merkezi 143’te bulunan Albay Özçetin tarafından iletiliyordu. Derdest edilen komutanlarsa 141’de alıkonuyordu. (143 ile 141’e eşit mesafedeki üs karargâhındaysa üs komutanının makam odası bulunuyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da darbe gecesi karargâhtaki bir odada alıkondu.)

Kalkışmanın bütün kritik kararları burada alınıyordu. Örneğin, TBMM Genel Kurulu darbeye karşı olağanüstü toplandığında, TBMM’nin havadan vurulması kararı 143’üncü Filo’daki heyet tarafından veriliyordu. O gece Türkiye’ye yapılan sınırsız kötülüğün izini sürmek istediğinizde Akıncı’daki bütün yollar aslında 143’üncü Filo’ya çıkıyordu.

Binbaşı Çavur, “Artık kulakları yok” diyordu Ankaralılar için. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı ‘yok olacak’ hedef, bir ülkenin geleceğiydi.

FETÖ’cü pilotların TBMM’ye saldırısı sırasında bir bomba, Meclis’in ikinci katındaki Başbakanlık makam odasının üzerine düştü.

BİRİNCİ SALDIRI (23.18)
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı’na saldırı

“Harekât komutanımız burda, vurabilirsiniz”

23.08
FİLO (TOSUN): Bölge neresi hocam, PÖH mü, PÖH mü (Polis Özel Harekât)? 
ASLAN 1 (AZİMETLİ): Tamamen, PÖH A9, helikopterli araç, hareket ederse vuracam.
FİLO (TOSUN): Anlaşıldı hocam vurabilirsiniz, harekât komutanımız burda, vurabilirsiniz.
ASLAN 1 (AZİMETLİ): Okey hocam, beklemede kalın, bildirecem.
FİLO (TOSUN): Anlaşıldı bekliyoruz.
ASLAN 1 (AZİMETLİ): Şu an A9’dan bir tane helikopter çıkardılar, Sikorsky ama araçla itiyor görünüyor, pistin ortasına aldılar, eğer hareketlilik görürsek taarruz başlayacak.

23.17
FİLO (TOSUN): Özellikle nizamiye bölgelerinde hareketli hedef varsa vurun, nizamiye bölgelerinde.
ASLAN 1 (AYDOĞDU): Şu an bir helikopter yakıt alıyor, muhtemel çalıştıracaklar onu, vuralım mı?
FİLO (TOSUN): Hareket görürseniz vurun, hareket görürseniz vurun.

23.18
ASLAN 1 (AYDOĞDU): Filo, Aslan 1, tek helikopter imha edildi.
FİLO (TOSUN): Anlaşıldı hocam elinize sağlık.
ASLAN 1 (AYDOĞDU): İkinci helikopteri de imha etmek istiyoruz şey için.
FİLO (TOSUN): Anlaşıldı hocam, talimat hareket görürseniz vurun, harekât komutanımızın emri.

Darbe girişiminin kara kutusu: Akıncı Üssü’nden havalanan F-16’larda o gece neler konuşuldu
Darbeci askerlerden 143’üncü Filo Komutanı Yarbay Mustafa Azimetli, ‘Aslan 1’ koduyla uçuyordu.

Lazerle işaretleme

Bu konuşmalar ASLAN 1 çağrı kodu ile uçan 143’üncü Filo Komutanı Yarbay Mustafa Azimetli ile 141’inci Filo’da ‘desk’te operasyonu yöneten Yüzbaşı Ahmet Tosun arasında geçiyor ve saat 23.18’de Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı’nın vurulmasını konu alıyor. Özel Harekâtçıların kullandığı helikopterlerin merkezi olan Havacılık Başkanlığı’na atılan bomba yedi kişinin ölümüne, beş kişinin yaralanmasına yol açmıştı. Bu olayda ASLAN 1 çağrı koduyla havalanan F-16’daki Yarbay Mustafa Azimetli ile Yüzbaşı Ekrem Aydoğdu hedefin lazerle işaretlemesini yaparken, işaretlenen hedefe gönderilen bomba hemen yanlarında ASLAN 2 koduyla uçan Yüzbaşı Ertan Koral ile Üsteğmen Mehmet Çetin Kaplan’ın kullandığı F-16 uçağından ateşlenmişti. Tosun’un “Harekât komutanımız burda, vurabilirsiniz” şeklindeki ifadesi, bu saldırı emrini bizzat Akıncı Üssü Harekât Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin’in verdiğini ya da onayladığını gösteriyor.

Darbe girişiminin kara kutusu: Akıncı Üssü’nden havalanan F-16’larda o gece neler konuşuldu
Suç dosyası en kabarık pilotlardan Yüzbaşı Uğur Uzunoğlu (yanda) mahkemeye getirilirken. Darbe girişimi sırasında (Altta).

İKİNCİ SALDIRI (00.00)
Emniyet Özel Harekât Başkanlığı’na saldırı

“Nizamiye bölgesinde hareketli hedeflere atış serbest”

23.53
FİLO (TOSUN): Hocam A9 bölgesinde, nizamiye bölgesinde araç ikaz ettiniz, mutabık mı?
ASLAN 3 (UZUNOĞLU): Mutabık, araç hareketini takiben yaklaşık 15-20 kişi nizamiyeden giriş yapıyor.
FİLO (TOSUN): Anlaşıldı, nizamiye bölgesinde hareketli hedeflere atış serbest.

00.00
ASLAN 3 (UZUNOĞLU): Filo, Aslan 3, nizamiyeye 1 adet atış yapıldı nizamiyeye.
ASLAN 1 (AZİMETLİ): Hocam tekrar edin nizamiyeye hareketlilik var mı?
ASLAN 3 (UZUNOĞLU): Nizamiyede hareketlilik vardı, 1 atış yapıldı.
ASLAN 1 (AZİMETLİ): Anlaşıldı, nizamiyeyi vurduğunuz alındı.

Darbe girişiminin kara kutusu: Akıncı Üssü’nden havalanan F-16’larda o gece neler konuşuldu
Suç dosyası en kabarık olan pilotlar
Aynı F-16’da uçan yüzbaşılar Uğur Uzunoğlu ve Hüseyin Türk’ün gerçekleştirdikleri saldırıda, Emniyet Özel Harekât Başkanlığı önünde TRT’yi darbecilerin işgalinden kurtarmak üzere hazırlık yapmakta olan 44 Özel Harekât mensubu hayatını kaybetmiş, 36 kişi de yaralanmıştır. Hedef olan merkez yaklaşık 40 dakika önce bombalanan Emniyet Havacılık Başkanlığı’nın hemen bitişiğindedir. Bu, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün saldırılarında tek başına en çok 
şehit verilen hadisedir. Yüzbaşı Uzunoğlu, daha sonra 02.30 sularında TBMM’nin bahçesine bomba atmış, Türk de tek başına kullandığı bir F-16 ile 03.00 sularında önce TÜRKSAT antenlerini, ardından TBMM binasını bombalamıştır. Uzunoğlu ve Türk, 15 Temmuz’da suç dosyası en kabarık olan iki pilottur.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2017 10:32

İLGİLİ HABERLER