Gündem
  • 16.10.2016 12:08

FETÖ'cü pilotlar operasyonlara katılıyorlar

FETULLAHÇI Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan, ardından da yurtdışı yasağı getirilerek ‘adli kontrol şartı’ ile serbest bırakılan 9 savaş pilotu tekrar göreve başladı.

ÇOĞUNLUĞU DİYARBAKIR’DA
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli Savunma Bakanlığı, eylül başında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Pilot ihtiyacımız var, bu pilotları kullanabilir miyiz?” diye durumlarını sordu. Başsavcılık, pilotların görev almalarında yargılanma yönünde herhangi bir sakınca bulunmadığını, adli kontrol şartlarını yerine getirmeleri durumunda görev almalarının yasal olarak sıkıntı yaratmayacağını TSK’ya iletti. Başsavcılığın olur vermesiyle adli kontrol şartıyla serbest kalan savaş pilotları, eylül ayının sonhaftasından itibaren yurtiçi ve Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya, Suriye’de de ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’ kapsamında terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlarda görev almaya başladı. 

Adli kontrol şartıyla serbest kalan ve operasyonlara katılan teğmen-albay rütbesindeki 9 savaş pilotunun çoğu Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevlendirildi. Darbecilerin merkezi olan Akıncı Hava Üssü’nde 141’inci ve 143’üncü filo darbe girişiminde aktif rol almış ancak 142’nci filo ekibi darbe girişimine katılmamıştı. 15 Temmuz darbe girişimini yapan cuntacıların merkez üssü konumundaki AnkaraAkıncı’da görevli teğmen ve albay arası rütbelerde bulunan toplam 110 pilotun TSK ile ilişiği kesilmişti. TSK’dan çıkarılan toplam pilot sayısı ise 264’ü bulmuştu. Hava Kuvvetleri’nde en az pilotlar kadar önemli olan ve uçakları uçuşa hazırlayan 44 uçakbakım teknisyeni astsubay da ihraç edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER