Gündem
  • 16.10.2016 00:10

FETO'cu tekstil devi paraları kaçırırken basıldı

Adana'daki mahkemece TMSF'ye devredilen Karteks'in İstanbul'daki binasından mal kaçırıldığı ihbarı alan İstanbul MaliPolisi, şirkete operasyon düzenledi. TMSF'den kaçırılmaya çakışılan 30 milyonluk çek ve 85 bin lira ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'nin en büyük tekstil firmalarından ve İplik devlerinden Karteks, Adana Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'na devredildi.

Şirketin İstanbul'daki merkezinde TMSF kayyumları daha yönetimi devralmadan dün gece ışıkların söndürülerek mal kaçırıldığı ihbarı alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri firmaya operasyon yaptı. Baskında, TMSF'den kaçırılmak istenen 30 milyon tutarında çek, ve 85 bin lira nakit türk lirası ele geçirildi. Para ve çeklerin zulalara saklandığı anlaşıldı.

Operasyonda şirketin sahiplerinden Mehmet Kadı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Şirketin TMSF'den mal kaçırmak üzere 6 tır dolusu ipliği sahte satış yaptığı belirlendi. Bu ipliklere de el konuldu.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ele geçirilen suç unsurları ve gözaltındaki şahısları Adana'ya gönderdi. Şirketin diğer sahiplerinden Halil Kadı'nın firarda olduğu öğrenildi. Şirketin FETÖ'yü finanse ettiği ileri sürüldü

Güncellenme Tarihi : 15.10.2016 23:59

İLGİLİ HABERLER