Gündem
  • 14.12.2017 08:20

FETÖ'nun yolladığı ajan Ugandalı çıktı

Ugandalı FETÖ'cü öğretmenin sözleşmesi feshedildi

Diyarbakır'da özel bir okulda görev yapan Ugandalı Wanitho lvan Kerawiya'nın sözleşmesinin, hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğuna ilişkin iddialar üzerine feshedildiği bildirildi.

FETÖcü terörist öğretmen oldu!

Doğu Güneşi Özel Basım Yayın Gıda Turizm İnşaat Sanayi Limited Şirketi Kurucusu Çimen Bitkin tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirket bünyesinde halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan İngilizce öğretmenliği mezunu Kerawiya ile yapılan sözleşmenin feshedildiği belirtildi.

Açıklamada, Kerawiya hakkında bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair iddialarda bulunulduğu hatırlatılarak, "İlgili çalışanın söz konusu FETÖ/PDY ile bir bağlantısı varsa yargı mercilerince tespitinin yapılması aşamasında soruşturmanın selameti, okulumuzun ve öğrencilerimizin bu durumdan zarar görmemesi için iş sözleşmesinin feshi şirketimiz tarafından yapılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Kerawiya için verilen süreli çalışma izninin iptali ile ilgili fesih bildiriminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletileceği belirtildi.

Diyarbakır'da özel bir kolejde İngilizce öğretmenliği yapan Ugandalı Ivan Wanitho, sosyal medyada 'Türkiye sevdalısıyım, burası benim vatanım" sözleriyle kendisini kahraman ilan etmişti. Kürtçe de öğrenen Wanitho, eşini ve iki kardeşini ikna ederek 7 yıl önce Diyarbakır'da yeni bir yaşama başladığını kaydetmişti. Wanitho, siyahi olmasının da avantajıyla kısa sürede dikkatleri üzerinde topladı.

FETÖ YETİŞTİRİP GÖNDERMİŞ 
Güneş'in haberine göre bildiği yabancı dillerle övünen Wanitho'nun, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantısı deşifre oldu. Wanitho'nun, FETÖ'nün Uganda'daki okullarında eğitilerek Türkiye'ye gönderildiği ve 'Ivurn Lexx' kod adını kullandığı anlaşıldı. Örgüt üyeleriyle yan yana fotoğrafları, sosyal medyadan yaptığı terör propagandası ortalığa saçıldı. Panikleyen Wanitho, diğer örgüt üyeleri gibi kendisini ifşa edenlere dava açtı.

ÖĞRETMENLİK İZNİ YOKMUŞ 
Milli Eğitim yetkilileri, Wanitho'nun öğretmenlik yapması için onay alınmadığını belirtti. Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışma izni bulunan Wanitho'nun, okulun ortaokul bölümünde öğretmen kadrosunda gözükmesi dikkatlerden kaçmadı. Wanitho'nun internet sitesindeki öğretmen kadrosuna yanlışlıkla dahil edildiğini savunan okul yönetimi, kısa süre sonra Wanitho'nun adı ve bilgilerini siteden kaldırdı.

ÖRGÜTE AJANLIK YAPMIŞ 
Ivan Wanitho'nun, paylaşımları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu stratejist ve siyaset bilimci Abdullah Çiftçi, "FETÖ'nün Afrika'daki çalışmalarını biliyoruz. Kahramanlık haberlerini gördüğümde bunun FETÖ'cü olabilme ihtimalini düşünerek, inceleme yaptım. FETÖ'nün olimpiyatlarında yer almış, okullarında okumuş. FETÖ'cü hesapları engellememiş ve halen takip ediyor. Uganda'daki tüm FETÖ'cüleri takip ediyor. Takipçileri arasında PKK'lılar da var. FETÖ'nün Afrika'daki okullarda yetiştirdiklerini diğer Müslüman ülkelere göndererek, ajan olarak kullandığına ilişkin analizlerim var" diye konuştu.

Wanitho'nun doğum günü kutlamasına dair paylaştığı fotoğrafta, FETÖ'den kapatılan Nil Koleji'nin müdürü de bulunuyor.

FETÖ'cü Wanitho'nun sosyal medya hesabında, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye destek içerikli paylaşımlar dikkat çekti.

*Foyası ortaya çıkınca bin 200'ü aşkın tweetini silen Wanitho, instagram hesabını da kapattı.

.

 

Güncellenme Tarihi : 14.12.2017 09:32

İLGİLİ HABERLER