Gündem
  • 26.7.2016 09:16

FETÖ'nün darbe girişimindeki dikkat çeken tarih!

Sembol ve gizli hesaplamalara büyük önem veren, kritik tüm eylemlerini şifreler kullanarak planlayan kanlı terör örgütü FETÖ’nün, darbe tarihini rastgele seçmediği ortaya çıktı. FETÖ, milli iradeye yönelik darbe için 16 Temmuz’da hareket edecekti. Örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki üniformalı teröristleri, sabah gün ağarmadan tankları, topları ve ağır silahları ile kışlalardan çıkacak, seçilmiş hükümeti devirip ülke yönetimine el koyacaktı. Ancak hain planın deşifre olması üzerine örgüt hareket için daha erken bir saatte düğmeye bastı. Generalinden, uzman çavuşuna kadar TSK içinde yuvalanmış Paralel İhanet Çetesi, benzeri görülmemiş devlete karşı silahlandı. Gerçek vatan evlatları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmak için kendini tankların önüne atan 7’den 70’e Türk milleti, uzun soluklu planlanan darbeyi, girişim aşamasındayken şehitler de vererek birkaç saat içinde püskürttü.

EMİR SÖZDE 'MEHDİ’DEN

Örgüte 16 Temmuz tarihinde darbe yapma emrini sözde ‘Mehdi’ Gülen verdi. Tarih kitaplarına bakıldığında 16 Temmuz 622 Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in Mekke’den Medine’ye ‘Hicret’ini tamamladığı tarihti. Eğer darbe başarılı olsaydı din bezirgânı Gülen Türkiye’ye dönüşünü ‘Hicret’ ilan edecekti. Emre Uslu’nun da aralarında bulunduğu bazı FETÖ’cüler de sosyal medya hesaplarından, Türkiye’ye dönüş tarihlerini Temmuz 2016 olarak duyurmuştu.

HAİNCE SALDIRDILAR

Sabaha karşı planlanan kalkışma erken saate çekilince, takvimler 15 Temmuz’u gösterdi. Bu günün tarihteki karşılığı ise Hristiyan ordusunun, on binlerce Müslüman’ın katledildiği 1. Haçlı Seferi’nde Kudüs’ü işgaliydi. Türk milletine karşı harekete geçmek için ‘Hicret’ tarihini seçerek sözde ‘Mehdi’liğini pekiştirmeyi planlayan Fetullah Gülen’in darbe girişimi, aynı zihniyeti taşıdığı Haçlı ordusunun 1099 yılındaki kanlı Kudüs saldırısını düzenlediği tarihe denk geldi.

Güncellenme Tarihi : 26.7.2016 09:35

İLGİLİ HABERLER