Gündem
  • 31.5.2015 22:44

Fetullah Gülen'i ziyaret eden Paşa böyle kurtardı

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı; paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu ifade edilen Fetullah Gülen’i Amerika’da ziyaret ettiği söylenen general ve kurmay albayı akladı. Askeri Savcılık; ABD’de lisansüstü eğitim gördüğü sırada Kaliforniya’da Fetullah Gülen’i ziyaret eden Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Sevk ve İdare Akademisi Öğretim Başkanı Kurmay Albay Cengiz Ekin hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

SAVCILIK ARAŞTIRMADAN KARARA BAĞLAMIŞ

Askeri Savcılığın; Nejat Atilla Demirhan ve Cengiz Ekin ile Fetullah Gülen’in Amerika’da hangi tarihlerde bulunduğunu araştırmadan karar vermesi dikkat çekiyor. Nejat Atilla Demirhan ve Cengiz Ekin’in 1989-1992 yıllarında lisansüstü eğitim gördüğü sırada Fetullah Gülen’in Amerika’ya sıklıkla çıktığı ifade ediliyor. Gülen’in, Amerika’da seminerler verdiği, 1992 yılında Houston’da ameliyat olduğu zaman merhum Turgut Özal’ı ziyaret ettiği öğrenildi.

ALBAY BETÜLHAN KAHRAMAN İFADE VERMİŞ

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’na ifade veren ve o dönem albay olan Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile birlikte eğitim alan, aynı evi paylaştıklarını belirten Albay Betülhan Kahraman, Cengiz Ekin ve Atilla Demirhan ile Kaliforniya’da bir eve gittiklerini, sonradan Fetullah Gülen olduğunu öğrendiğini kişinin de orada olduğunu söyledi. Kahraman, 1996-1998 yıllarında da Ekin’in kendisini, İstanbul Altunizade’de bir eve/dershaneye götürerek tekrar Gülen ile görüştürdüğünü söyledi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER