Gündem
  • 16.12.2017 21:42

Fetullah'ın yeğeni milyon dolarlık evde basıldı

İtirafçı anlattı, 33 gaybubet evine baskın düzenlendi

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir zanlı etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu. FETÖ üyesinin itirafları doğrultusunda örgüt içindeki önemli isimlerin kentte saklandığı 33 gaybubet evi tespit edildi. Operasyonda 28 kişi gözaltına alınırken terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selçuk Seven de yakalandı.

İtirafçı anlattı, 33 gaybubet evine baskın düzenlendi

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir zanlı etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu. FETÖ üyesinin itirafları doğrultusunda örgüt içindeki önemli isimlerin kentte saklandığı 33 gaybubet evi tespit edildi.

Operasyonda 28 kişi gözaltına alınırken terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selçuk Seven de yakalandı. Seven ile ilgili çarpıcı yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Fetullah Gülen'in kız kardeşi Nardane Seven'in oğlu olan Selçuk Seven'in daha önceden Çorum ve Uşak şeker fabrikasında çalıştığı, örgüt işçilerinden sorumlu imam olduğu öğrenildi. İşçilerden himmet toplayan Seven'in daha önce Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yapılan operasyon kapsamında arandığı öğrenildi. Selçuk Seven'in yakalandığı Buca ilçesindeki sitenin son derece lüks olduğu, kirasının da örgüt içerisinde toplanan himmetlerle karşılandığı tespit edildi. Örgüt için önemli bir isim olan Seven'in Fetullah Gülen'in talimatıyla gaybubet evlerine yerleştirilip burada saklandığı belirtildi.

İtirafçı gaybubet evlerini tek tek söyledi

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan FETÖ üyesinin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda kentteki firari örgüt üyelerinin saklandığı güvenli ev manasına gelen gaybubet evlerini tespit etti. Polis, İzmir'de örgütün üst düzey yöneticileri ve önemli konumdaki zanlıların saklandığı toplam 33 gaybubet evini belirledi. 

28 önemli örgüt üyesi yakalandı

Dün sabah saatlerinde İzmir kent merkezi ile Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde toplam 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 28 önemli örgüt üyesi saklandıkları gaybubet evlerinde yakalandı. Zanlıların birçoğundan sahte kimlik çıktı. Ayrıca firari konumdaki örgüt üyelerinin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Adreslerde bulunamayan 5 zanlıya yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

Fetullah Gülen'in yeğeni lüks sitede yakalandı

Operasyonda yakalanan 28 zanlı arasında en önemli isimlerden biri Fetullah Gülen'in kız kardeşi Nardane Seven'in oğlu olan Selçuk Seven oldu. Selçuk Seven ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Gözaltına alınan Seven'in daha önceden Çorum ve Uşak şeker fabrikasında çalıştığı, örgüt işçilerinden sorumlu imam olduğu öğrenildi. İşçilerden himmet toplayan Seven'in daha önce Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yapılan operasyon kapsamında Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği tarafından arandığı öğrenildi. 

Lüks dairenin kirası himmetlerden

Selçuk Seven'in yakalandığı Buca ilçesindeki sitenin son derece lüks olduğu, kirasının da örgüt içerisinde toplanan himmetlerle karşılandığı tespit edildi. Örgüt için önemli bir isim olan Seven'in Fetullah Gülen'in talimatıyla gaybubet evlerine yerleştirilip burada saklandığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.12.2017 21:54

İLGİLİ HABERLER