Gündem
  • 22.5.2015 22:25

F.Gülen'in bu sözüne ŞAKİRTLERİ bile inanmaz

Gülen: Pensilvanya'daki sarayım birkaç odalı
Hakkında terör örgütü lideri iddiası bulunan Fetullah Gülen, Pensilvanya'daki sarayının fotoğraflarının çekilmesini 'densizlik' olarak yorumladı. Daha önce yalnızca tek ceketinin olduğunu söyleyen Gülen, günlük maliyetinin 100 bin doları bulduğu ortaya çıkan sarayının yalnızca birkaç odadan ibaret olduğunu savundu.

17-25 Aralık darbe girişimlerinin baş faili ve Paralel Cemaat lideri Fetullah Gülen yayınladığı 'Savaş ve Hile' isimli yeni konuşmasında Paralel Cemaat'in devlet kurumlarına sızmasıyla ilgili olarak "Buna sızma denmez" ifadelerini kullandı. Gülen, "Bütün savaşlarda farklı birer strateji uygulamıştır, hiçbiri bir diğerine benzemez" dedi.

'SARAYIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKMEK DENSİZLİKTİR'

Pensilvanya'daki sarayının üzerinde helikopterle fotoğraf çekildiğini söyleyen Gülen konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"O mesele bir densizliktir, fakat ben dememiş olayım; Gelip helikopterle burada -bu umuma ait, vakfa ait bir bina- bunun üzerinde, buranın resmini çekme, buraya mâlikâne deme filan… Burayı bir dönemde kendilerine de yakın birisi, Allah rızası için yaptı, Altın Nesil Vakfı'na bağışladı. Bu vakıf biz buraya gelmeden kurulmuş. Arazi o dönemde alınmış. Burada yedi-sekiz tane kulübecik vardı. O günden bugüne, o vakıf kendi imkânlarıyla yapa yapa, bugün o sekiz tane kulübenin yerinde sekiz tane bina var.

PENSİLVANYA SARAYININ BİRKAÇ TANE ODASI VARMIŞ

Bu büyük binayı da o arkadaş elindeki imkânları kullanmak suretiyle, kendi imkânlarıyla yaptı ve Altın Nesil Vakfı'na bağışladı. Buranın iki tane namaz kılınan salonu, altta konferans salonu gibi bir şey var, yemekhane gibi bir şey yapmışlar. Diğer birkaç tane odası var. Geldiğimiz zaman biz de burada kalıyoruz. Öbür taraftaki binaya gelince, defaatle röportaj yapanlar girdiler, Kıtmir'in odasını gördüler; orada bir yatağım var, bir de iki metrelik içinde namaz kıldığım yer var."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:18

İLGİLİ HABERLER