Spor
  • 30.4.2016 11:53

Galatasaray bu Yasin ile hiç bir maçını kazanamaz

Spor yazarları Bursaspor-Galatasaray maçı için ne dedi?

Büyük ayıp! (Osman Şenher - Milliyet)

Galatasaray’ın bu sezon tek hedefi var o da ligi 5. bitirmek. Peki sahada Podolski’den başka bunun bilincinde olan futbolcu var mı? Kesinlikle yok. Alman yıldız takımı galip gelsin diye kendini yırtıyor. Maçın içinde öyle pozisyonlar oluyor ki Yasin, kaleye şut atacağına topu Podolski’ye gönderse Galatasaray kötü futbol oynamasına rağmen üç puanı alıp biraz nefeslenecek. Ama Yasin’in takım umurunda değil. 

Alman oyuncu, Yasin’in yanına gidiyor ‘neden bana pas vermiyorsun’ diyor. Yasin öyle bir tepkiyle yerden kalkıyor ki hakem Fırat Aydınus araya girmese iki futbolcu birbirine girecekler. Belki de kırmızı kart görüp Beşiktaş maçında oynayamayacaklar. Geçen hafta Kasımpaşa maçında Yasin yoktu Galatasaray o karşılaşmada şahlandı. Bu Yasin’in takıma hiçbir faydası olmaz. Çünkü ben iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.

Rakibi kendi defansıydı (Hakan Ünsal - Hürriyet)

Geçen hafta kazanılan maçla nefes alan, ama işi daha bitmeyen Galatasaray’ın, sıralamadaki yerinde gözü olan Bursaspor karşısında işi zordu. Bursa’nın iyi takım olması; müthiş taraftar desteğini arkasına alması veya yeni stadı değildi işi zorlaştıran. Kalesinde Avrupa’nın en iyi kalecilerinden birini bulundurmasına rağmen, daha şimdiden tersine tarih yazacak kadar kötü bir performans ortaya koyan Galatasaray defansıydı, maçı zorlaştıran! 

Nitekim, gol de dahil, verilen pozisyonlarda yapılan hatalar neden sıralamada burada olduğu gerçeğine ışık tutan anlardı. 3 kupa alan bir takımın daha 1 yılı dolmadan, tarihinin en kötü verilerine imza atması üzücü. Hoş, kupalar kazanılırken de defans ciddi alarm veriyordu, fakat Muslera gibi bir yıkılmaz bir kale vardı. Bu sene Muslera, biraz sallanınca takım da dağıldı.
 
Yasin okumak (Mehmet Demirkol - Fanatik)
Yasin topla çok iyi bir oyuncu. Ayağına topu yapıştırıyor. Eğer onu ceza sahası üzerinde hele de biraz solda, kaleye kilitlenmiş olarak topla buluşturursanız Guardiola’yı bile etkileyebilirsiniz. Ya da daha doğrusu o etkiler. Ancak mesafe varsa, ikiden fazla iş yapması, çok düşünmesi gerekiyorsa ve en iyi ihtimali seçmesi %30’lara düşüyor. Yani isyan talihe değil, olmayacak olanı yapmaya çalışmasına. 

O yüzden geçen hafta ‘Yasin, Podolski’nin koşularını değerlendirebilse Milli Takım ilk 11’indeki yeri garantiydi’ dedim. Yasin o pası en uygun zamanda verebilse zaten şu anda en iyi ihtimal Dortmund’daydı. Podolski’nin isyanı, olunacak duaya amin demeyi reddetmek aslında. 

Maçın kilidi de bu. Belki bu seneki Galatasaray’ın da. Geçen sene Galatasaray Yasin’i doğru zamanda doğru yerde, doğru açıyla topla buluşturduğu için şampiyon oldu çünkü.

Aydınus&Özbek (Serhat Ulueren - Vatan)

Fırat Aydınus’u da tanımakta zorlandım. Saçlarına röfle mi, balyaj mı yaptırmış tam emin değilim ama birkaç ton açtırmış ve spreylemiş. Omuzlarını, sırtını görünce, “Fırat da body buildingci olmuş” dedim. Kesin ya çok ağırlık kaldırıyor ya da ilaç ve besin takviyesiyle vücudunu şişirmiş. İşte bu nedenle koşamadan maçı orta sahadan yönetti. Tabii buna yönetti dersek. Ayıptır Fırat Hoca, 9 ve 15’te iki tane arka arkaya sert faul yapan ve rakiplerin atağa çıkmasını engelleyen Selçuk İnan kesin atılmalıydı ama sen uyarı bile yapmadın. Sonra Jem Karacan’ın karnına tekmeyi istemeden vurdu Selçuk ve 90 dakikayı sadece 1 minik uyarı ve kartsız bitirdi. İnanamıyorum Selçuk’un kart görmemesine. 

Selçuk ile Fırat Aydınus maç başında kısa bir süre gereksiz bir tartışma yaşadı. Herhalde etkisinde kalmış olacak ki, Selçuk’a torpil geçti ve atmadı. 

Galatasaray'ın beğenmeyip Hamza Hoca’nın kiralık aldığı Jem sahanın en çalışkanıydı. Bursa’nın golünde direkt katkı yaparken, Yasin efendi kızlar liginin oyuncusu gibiydi.
 

Kimin torpillisi! (Levent Tüzemen - Sabah)

Galatasaray'da savunma zaafı sürüyor. Kupadaki Çaykur Rizespor maçı savunması: Semih-Koray-Balta- Carole. Kasımpaşa maçı: Linnes- Koray-Semih-Carole. Bursaspor maçı: Sabri-Denayer-Balta-Carole. Her hafta önündeki değişen savunma oyuncularına rağmen Muslera, Bursa'da da yine kurtarıcı rolündeydi. İstikrarını koruyan Carole sakin, akıllı ve kalitesi doğrultusunda hiç riske girmeden basit ve başarılı oynadı. Etkili orta yapamamasına rağmen Carole her maç iyi oyununun üstüne koyuyor. Bursa'da kiralık oynayan Jem Karacan maçın Fırat Aydınus'la birlikte kader adamıydı. 

Aydınus, Jem Karacan'ın eliyle yaptığı penaltıyı gördü çalmadı, Sivok'un golü öncesi Jem Karacan'ın topu elle düzeltmesini gördü vermedi ve Selçuk İnan'a sarı kartı göstermeyerek eyyam yaptı. Bu hakemler izleyenleri lütfen aptal yerine koymasın. Çünkü teknoloji çağındayız. Kameralar her açıdan neyin nasıl olduğunu bizlere ayna gibi gösteriyor. Ayıptır, günahtır. NOT: Bu Tarık Çamdal kimin torpillisi? Linnes gibi hızı ve orta yapma kalitesi yüksek bir oyuncu varken Tarık gibi çapsız ve sorumsuz biri oyuna girmez, girmemeli.
Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:19

İLGİLİ HABERLER