Gündem
  • 23.7.2014 22:01

Gazze'de FLAŞ gelişme

Hamas'ın siyasi büro lideri Halid Meşal, “Önce ateşkes sonra müzakere formülünü kabul edemeyiz. Önce abluka bitmeli” dedi.
İsrail'in ablukayı kaldırmadan hiçbir şekilde görüşme masasına oturmayacaklarını bildiren Halid Meşal, "Bu abluka kaldırıldıktan sonra ateşkesi konuşabiliriz. Abluka nedeniyle Filistinliler nefes alamaz hale geldi. Bu şartlar altında ateşkes olmasının bir anlamı da yok" dedi.

Hamas lideri Halid Meşal, Gazze ablukası kaldırılmadan kalıcı ateşkesin mümkün olmayacağını söyledi, "Önce ateşkes sonra pazarlık olmaz" dedi. İnsani yardımların girişi için geçici ateşkese ise hazır olduğunu duyurdu.

Meşal “Ambargo bitmeli. Biz başka bir şeyi kabul etmiyoruz. Yedi yıldır halkımız ambargo altında inliyor” dedi.

Katar’daki basın toplantısında konuşan Meşal, “Bir ateşkes önerisi getirdiler, bunu kabul edin pazarlık yapmayın dediler. Önce ateşkes sonra müzakere olmaz, biz bunu kabul etmeyiz” dedi.

Meşal, insani yardımın Gazze’ye girişini sağlayacak bir ateşkesi kabul etmeye hazır olduklarını duyurdu.

Meşal kalıcı ateşkesin en önemli şartının Gazze ablukasının kalkması olduğunu söyledi ve “Ambargo bitmeli. Biz başka bir şeyi kabul etmiyoruz. Yedi yıldır halkımız ambargo altında inliyor” ifadelerini kullandı.

Meşal konuşmasına şu ifadeleri kullandı:

"Bu şartlar çok mu? Bana faturanın ne olduğunu söylüyorsunuz. Ambargonun kalkması için kaç İsrail askerinin tabutunun gitmesini bekliyorsunuz? Bize söyleyin kaç asker esir etmemizi istiyorsunuz? Esirlerimizi kurtarmak için kaç asker esir etmemizi bekliyorsunuz? Uluslararası camia anlamalıdır ki ambargonun kalkmasının zamanı gelmiştir. Bütün gruplar bir araya gelerek ortak taleplerini belirginleştirdi. Biz bugün yarın saldırılarının durmasını istiyoruz. Ambargonun hemen kalkmasını istiyoruz. Zamana ve görüşmelere yayılmasını kabul etmiyoruz."

Kaynak: Al Jazeera

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:04

İLGİLİ HABERLER