Gündem
  • 30.7.2015 11:36

Gökçek'ten CHP'yi karıştıracak liste!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olası bir erken seçimde CHP'nin ön seçim metodunu terk ederek milletvekili adayları listesinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacağını iddia etti.

Gökçe, tasfiye edilecek isimleri de açıkladı.

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tasfiye etmeyi düşündüğü o CHP'li isimler:

ADANA; Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer
ANTALYA: Deniz Baykal,
AYDIN: Metin Lütfi Baydar
BİLECİK: Yaşar Tüzün
BOLU: Tanju Özcan
ESKİŞEHİR: Utku Çakırözer
HATAY: Hilmi Yarayıcı
ISPARTA: İrfan Bakır
İSTANBUL: Gamze İlgezdi, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Ali Özcan İlhan Cihaner, Murat Özçelik
İZMİR: Tacettin Bayır, Musa Çam, Eren Erden, Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel, Aytunç Çıray Kamil Okyay Sındır, Mustafa Ali Balbay, Ali Engin
KIRKLARELİ: Vecdi Gündoğdu
KOCAELİ: Tahsin Tarhan
KONYA: Mustafa Hüsnü Bozkurt
MERSİN: Durmuş Fikri Sağlar
MUĞLA: Ömer Suha Algan, Nurettin Demir
SİVAS: Ali Akyıldız
TOKAT: Orhan Düzgün
TRABZON: Haluk Pekşen
YALOVA: Muharrem İnce
ZONGULDAK: Şerafettin Turpçu ya da Ünal Demirtaş

HDP'YE SESLENDİ

Konuşmasında HDP'li milletvekillerine de seslenen Gökçek, AK Parti döneminde istenilen hakların tamamının alındığını söyledi. Kürtçe savunma hakkı, Kürtçe kurs, Kürtçe isim hakkı, Kürtçe televizyon ve radyo kurma gibi hakların verildiğini dile getiren Gökçek, 'Ne istediniz de almadınız, bir tek toprak alamadınız onu da kanla aldık ancak kanla alırsınız. Bu vatan bizim vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağı bu ülkede yaşayan her insanın hakkı. senin, ötekinin hakkı değil hepimizin müşterek hakkı. Alamazsın, verilmesini düşünme demokrasi adına yola geleceksiniz diye bir takım şeyler verildi. ' dedi.

"ERKEKÇE DEĞİL ETEK GİYEREK YAPARSIN"

PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti devleti ile baş edemeyeceğini de dile getiren Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimden sonra da 'böyle baskılar yapacak olursanız bu devlet bunun cevabını verir' diye seçimden önce söyledim. Hatta silahları gösterdim. Türkiye Cumhuriyete eski Türkiye Cumhuriyeti değil, teknoloji eski teknoloji değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AK Parti iktidara gelmeden önceki gücüyle bugünkü askeri gücü ile mukayese yapmak mümkün değil. PKK aklına şunu koymalı; 'biz silahla artık bir şey yapamayız.' Ne yaparsın kalleşçe gider ya bir polis ya da bir binbaşıyı şehit edersin. O da erkekçe değil etek giyerek yaparsın, mertçe çıkıp vuruşarak değil. Beni de vurabilirler, bitmez ki bu 77 milyonun 70 milyonu bu işe karşı. 70 milyonu bitiremezsin."

"SURUÇ OLAYINI PKK YAPTI"

Suruç olayını yapan PKK'dır diyen Gökçek, sözlerini söyle sürdürdü: "Bu olayın aslı şudur; o çocuklar PKK'lı değil. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri. Gezi olaylarının sokaktaki militanlarını yapan çocuklar. HDP kendi haricindeki sol grupları kendi emrinde kullanmak için bunlarla yakın temas kuruyor. Apo gezi olayında PKK'lıları işin içine sokmadı. Şimdiki yönetim onları da kontrole alıp sokağa dökmek istiyor. Bunun için de onları işin içine sokuyor. Bir tezgahtır bu. Çocukların hepsi sosyalist, bunlar öldüğü zaman onların arkasındaki tabanın tamamı PKK ile bütünleşecek. Bunu bilerek yaptılar ve bunu yapan kesinlikle PKK."

"BU İŞ BİR PKK ORGANİZASYONUDUR"

Patlamada ölen gençlerin hiçbirinin PKK'lı olmadığını da dile getiren Gökçek, 'Orada HDP'ye destek veriyorlar, en az 15 HDP'li milletvekilinin orada olması gerek. Ama bir tane HDP'li milletvekili, belediye başkanı yok. Orada eylem yapıyorlar; eylemin yerini o militan nereden biliyor? Bu bir tesadüf olamaz. Her teşkilatın içinde başka teşkilatın adamı vardır. PKK'nın içinde IŞİD'li, IŞİD'in içinde PKK'lı vardır. IŞİD militanını kullanmaman için ne neden var. IŞİD yapmış oluyor ama işin arkasında PKK'lı var. Videoda da izledim; belediye başkanı önce Kobani'ye geçiyor, 7 dakika sonra gidiyor, bir süre sonra geri geliyor. Hiç bir şey olmamış gibi. Bu iş bir PKK organizasyonudur.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER