Gündem
  • 30.4.2016 23:12

Güneydoğu'da halk Mehmetçiğin yanında

Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek..

Şırnak'ta askerin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar destek veren vatandaşlar, örgütün bölgeye büyük zarar verdiğini söylüyor.

 
Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek
"BÖLGEYE HUZUR GELECEK"

Operasyon Gazipaşa, Cumhuriyet, Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerinde devam ediyor. Evlerini terk etmeyen bazı vatandaşlar, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonun bölgeye huzur getireceğini söyledi.

Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evini terk etmeyen T.K, güvenlik güçleri ile beraber olduklarını belirterek, operasyonların başarıyla sonuçlanmasını istediklerini kaydetti.

Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek

Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek

Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek

"DEVLETİMİZ BU BELAYI DEFEDECEK"

"Burası benim toprağım bu yüzden terk etmedim." diyen T.K, şöyle konuştu:

"Evimi kime bırakıp gideyim, güvenlik güçlerimiz burada sağ olsunlar bizim güvenliğimizi sağlıyorlar. Ben burada olmasam evime teröristler yerleşecek, yakacaklar. Öyle değil mi? Şehri görüyorsunuz, teröristler her yeri yakıyor, yıkıyor. İnşallah kısa sürede bu operasyonlar başarıyla biter, devletimiz bu belayı başımızdan defeder ve memleket huzura kavuşur."

Aynı mahallede yaşayan S.M. ise 30 yıldır terör örgütünün bölgeye büyük zarar verdiğini anlattı.

"DEVLETİMİZ BU KARARLILIKTAN VAZGEÇMESİN"

Operasyonun tamamlanmasıyla kente huzur geleceğine inandığını dile getiren S.M, şöyle devam etti:

"Evimizi, vatanımızı bırakmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça terör örgütünün bu topraklarda yeri yoktur. Devletimiz bu kararlılıkla devam ederse bunların sonu gelecek, yeter ki bu kararlılıktan vazgeçilmesin. Asker, polis, korucular ortak hareket ediyor, dayanışma içinde olmaları başarıyı artırıyor. Bizler de operasyona destek veriyoruz. İnşallah kısa zamanda bitecek. Bugün olmazsa yarın, ama bitecek."

Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇAY VE TATLI İKRAMI

Güvenlik güçlerine çay ve evlerinde yaptıkları tatlılardan ikram eden vatandaşlar, taleplerini iletti.

Şırnak'ta kararlılıkla süren operasyonun yüzde 70'i tamamlanırken, bugüne kadar 272 terörist etkisiz hale getirildi, örgüt üyelerince oluşturulan 157 barikat kaldırıldı, 21 çukur kapatıldı, 827 el yapımı patlayıcıyı imha edildi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde 2 bin 904 evde arama tarama çalışması yapıldı.

Şırnak'ta vatandaşlardan operasyonlara destek

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:18

İLGİLİ HABERLER