Gündem
  • 20.7.2014 19:15

Hamas 23 İsrail askerini pusuya düşürüp öldürdü

'PUSUYA DÜŞÜRDÜK'

Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusunda bulunan Tufah mahallesinde 14 İsrail askerine kurulan pusu sonucu 8 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı. İzzeddin Kassam Tugayları'nın son açıklamasıyla birlikte öldürüldüğü iddia edilen İsrail askeri sayısı 23'e çıktı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerine yönelik mayınlı pusu kurulduğu belirtilmişti.

İSRAİL 13 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise dün gece 13, toplamda ise 18 askerin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İsrail basınında askerlerin fotoğrafları yayımlandı.

El Jazeera Filistin büro müdürü Velid Ömeri, Netanyahu’nun orduyu Gazze’nin derinlerine sokmakla askeri kayıpların artmasından korktuğunu söyledi.

Ömeri’ye göre, askeri kayıpların artması Netanyahu’ya verilen desteği alt üst edebilir. O yüzden İsrail, Gazze’deki ilerleyişini çok sınırlı bir şekilde sürdürüyor.

VÜCUDUNA PATLAYICI SARIP TANKI İMHA ETTİ

Gazze'de, patlayıcı taşıyan bir Filistinlinin İsrail'e ait bir tankını kullanılamaz hale getirdiği bildirildi. İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentin doğusundaki Şucaiyye mahallesine girmeye çalışan bir İsrail tankının, "Şuvaz 4" (alev) tipi güçlü patlayıcı taşıyan Kassam mensubu tarafından kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, direnişçinin eylemde hayatını kaybettiği ifade edilirken, Tel Aviv'e 3 M75 tipi, Beer Şeva'ya (Biru's-Seba) 8, Aşkelon'a (Askalan) 5 Grad tipi füze atıldığı denildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde 3, Şucaiyye mahallesinde 1 olmak üzere 4 ana muharebe tankının (Merkava), patlayıcı ve tanksavarlarla imha edildiği kaydedilmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:10

İLGİLİ HABERLER