Gündem
  • 29.6.2016 12:25

Havaalanı saldırganlarının hepsi siyah giyinmişti

36 kişinin ölümüne 147 kişinin ise yaralanmasına neden olan Atatürk Havalimanı saldırısından kurtulanlar, saldırı sırasında terminal binası içinde büyük bir kaosun yaşandığını anlatıyor.

Havaalanında elektrik teknikeri olarak çalışan görgü tanığı Deniz Ayanoğlu BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlarken, dış hatlar geliş bölümünü patlama sonrası gördüğünü ve çok sayıda ceset olduğunu söyledi:

"Ben iç hatlar geliş katındaydım, dışarı doğru bakıyordum. Patlama oldu, camlar sarsıldı. Dışarı doğru bakıyordum. Herkes dış hatlara doğru koşturmaya başladı. Bacağından yaralı bir güvenlik görevlisi gördüm, hemen ona tampon yaptılar. Ben saldırı anını değil, patlama sonra alanı gördüm. Şok olduk. Dış hatların gelişinde silahlı çatışma oldu. Dış hatlar yolcu çıkışında, bagaj alım karuselinin orada patlama olmuş. Karuselden çıktığı alanda silahını çekip ateş ediyor."

Atatürk Havalimanı'na saldırı: 36 ölü

Saldırının ardından dakika dakika yaşananlar

Saldırının ardından terminal binasındaki yolcular güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

'Rastgele ateş açtı'

Olaydan kısa bir süre önce eşiyle birlikte havaalanına giden Güney Afrikalı Paul Roos, Reuters'a gördüklerini anlatırken, ''Dış hatlara geldiğimizde bir kişinin rastgele ateş ettiğini gördüm. Önüne gelene ateş ediyordu. Siyahlar giymişti. Yüzünde ise maske yoktu, 50 metre uzağındaydım'' dedi.

Roos, kontuarın arkasına saklandıklarını anlatırken, ''Sonra ayağa kalkıp izlemeye başladım. Ardarda iki patlama meydana geldi. O sırada ateş etmeyi kesmişti'' diye konuştu.

Güney Afrikalı görgü tanığı sonra şöyle devam etti:

"Sonra geri döndü ve bize doğru gelmeye başladı. Silahını ceketine saklamıştı. Kendisini durdurmaya gelen olup olmadığını anlamak için endişeyle çevresine bakındı, ardından yürüyen merdivenle aşağı indi. Bir süre daha silah sesi duyduk, sonra bir patlama daha, sonra ses kesildi."

'Kardeşimi bulamadım'

Image captionİstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi ise yaralandı.

Saldırının hemen ardından havalimanına giden Fransız haber ajansı AFP'nin foto muhabiriyse, çok sayıda cesedin üstünün örtüldüğünü, yerde yatan cesetlerin patlamaların etkisiyle neredeyse parçalanmış olduğunu aktardı.

AFP'ye konuşan Otfah Muhammed Abdullah adlı bir yolcu "Birisi gelip üzerimize ateş açtı ve kız kardeşim koşarak kaçmaya başladı. Ne tarafa gittiğini göremedim. Silah sesleri susana kadar yerde yatıp bekledim... Ama kız kardeşimi bulamıyorum" dedi.

Saldırı sırasında dış hatlar geliş bölümünde bulunan Ali Tekin Reuters'a yaşadıklarını anlatırken "Çok büyük bir patlama oldu. Çok yüksek sesliydi. Tavandaki sıvalar döküldü. Havalimanının içi tanınmaz halde, büyük hasar var" dedi.

Duygu isimli bir Alman vatandaşı ise yine Reuters'a konuşurken pasaport kontrol bölgesindeyken saldırının gerçekleştiğini söyledi ve silah seslerini duyunca kendisini yere attığını anlattı ve "Herkes kaçışmaya başladı. Her yerde kan ve cesetler vardı. Kopmuş vücut parçaları gördüm. Kapılarda bir sürü kurşun deliği vardı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2016 12:39

İLGİLİ HABERLER