Gündem
  • 29.7.2015 11:18

HDP, dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için başvuruyor

HDP, 'Bugün başvuruyoruz'

İşte Buldan'ın açıklamasından satır başları:

Milliyetçilerin partisi tüm hırsızlıkları bir kenara bırakmış, HDP'nin kapatılması için AKP ile suç ortaklığı yapmaktadır. Erdoğan da adeta talimat verircesine, gereğini yapın demiştir. Her bir HDP'liyi bedel ödetmekle tehdit etmiştir. Bu beylik tavırlar korkunun ifadesidir.

Her şeyden önce HDP'ye oy veren milyonların iradesine yapılan saygısızlıktır. Hangi mevkide olursa olsun, HDP'yi ağzına alanlar önce haddini bilmelidir. Bize hesap sorma cüretini gösteren ve bedel ödetmekle tehdit edenleri uyarıyoruz, siz hesap sorma konumunda değil hesap verme durumundasınız. Bu gerçeklikten kaçamazsınız.

Yolsuzluklarınızın, hırsızlıklarınızın milyar dolarlarınızın hesabını daha vermediniz. Roboski, Gezi, Reyhanlı, Suruç katliamlarının hesabı orta yerde duruyor. Türkiye'yi çatışmanın içine sokan politikalarınızın hesabı daha görülmedi. IŞİD'e gönderdiğiniz silahların hesabı duruyor. Çerez parası diye yağmaladığınız kamu kaynaklarınız dosyanızda bekliyor. Devletin, cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığınız seçim çalışmalarının hesabı duruyor.

IŞİD ile ilişkilerinden dolayı asıl yargı konusu yapılması gereken AKP'dir. Erdoğan ve Davutoğlu ikilisidir. Asıl bedel ödemesi gerekenler, kendi suçlarını örtbas etmeye çalışmaktadır.

Biz korkmuyoruz. Alnımız açık, başımız diktir. Dokunulmazlığın arkasına sığınarak siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz. Onurlu bir direniş mücadelesinin içinden geliyoruz. Eş genel başkanımızın çağrısında olduğu gibi biz sözümüzün arkasındayız. 80 vekilimizin imzasıyla, bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için meclis başkanlığına başvuruyoruz. Tüm parlamentoya da çağrı yapıyoruz. Gelin 550 vekilin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Herkes yaptıklarının hesabını versin. AKP ve MHP'ye sesleniyorum, gelin samimiyetiniz cesaretiniz varsa dokunulmazlıkları kaldıralım.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:08

İLGİLİ HABERLER