Gündem
  • 27.8.2015 14:33

HDP hangi bakanlıkları istiyor ?

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’nde Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ, 1 Kasım milletvekili seçimlerine ağır koşullar içerisinde gireceklerini belirterek, “7 Haziran seçimlerinden sonra müzakere sürecini ilerletmekte mümkündü ama bu imkan Türkiye halklarının elinden alınmıştır. Biz bu gasp etme hareketine karşı demokratik irademizi yeniden daha güçlü bir şekilde kuşanarak hakkettiğimizi geri alacağız. Çok net ve güçlü bir biçimde yeniden ifade etmek istiyorum. 7 Haziran’da yaşadıkları, tattıkları yenilginin daha ağırını yaşayacaklar, tadacaklar. Buna emin olsunlar. 1 Kasım seçimlerinde çok daha güçlü kazanımla saraya esaslı bir cevap vereceğiz. Bu süreç içerisinde bir seçim hükümeti kuruldu ve bizler de kabinede yer alacak 3 bakanla seçim hükümeti içerisinde yer alma gibi bir tutum belirledik. Dün resmi süreç başladı” diye konuştu.

“KABİNEDE KİMLERLE BİRLİKTE YER ALACAĞIMIZIN BİR ÖNEMİ YOK

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yüksekdağ, bir gazetecinin ’MHP’li Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna, “Bizim seçim hükümetinde yer almamızın esası bunun anayasal bir hak olmasıdan ötürüdür. Bizim açımızdan geçici kabinede kimin, hangi partinin yer aldığının bir önemi yoktur. Bizler bu süreç içerisinde yer almanın bütün Türkiye hakları ve HDP açısından yaralı olacağına inandık. Kimlerle birlikte yer alacağımızın bir önemi yok” cevabını verdi.

“HABERE SOMUT OLARAK CEVAP VERMEYE İHTİYAÇ BİLE DUYMUYORUM”

Dün hakkında çıkan haberlere ilişkin de konuşan Yüksekdağ, “Saray medyası tarafından yaptırılan haberlerdir. Yanlış haberlerdir. Türkiye kamuoyunda başarılı olmuş hareketler değil. Habere somut olarak cevap vermeye ihtiyaç bile duymuyorum. Son yapılan haberde şahsımı ve partimizi hedef göstermeye dönük siyasetin bir ürünüdür. Bir gazete ve gazeteci işi olarak görmüyoruz sadece. Her durumda hedef gösteriliyoruz, yalanla ve doğrudan şiddet gösterilerek hedef gösteriliyoruz. Partimize ve partimize dönük bütün saldırıların ve hareketlerin sorumlu dün ve bugüne kadar siyasetse eğer bundan da sonra da parti eş genel başkanlarına yönelik her türlü müdahalenin sorumlusu bu haberi yaptıranlardır” diye konuştu.

“HANGİ BAKANLIK OLACAĞI HENÜZ KONUŞULMADI”

“Belirlenen bu 3 bakan hangi bakanlığa getirilecek?” sorusuna Yüksekdağ, “Hangi bakanlık olacağı henüz konuşulmadı. Akşam resmi olarak yanıt verilecek. Milletvekili arkadaşlarımızla genel merkez de bir görüşme yapacağız. Bakanlık paylaşımının nasıl olacağını konusunu tartışmaya girmedik” diye cevap verdi.

“Kabinede 3 bakan yer aldığı zaman yine Irak tezkeresine ‘hayır’ oyu verecek mi?” sorusuna ise Yüksekdağ, “Irak tezkeresine biz hayır oyunu verdik. Geçmiş süreçlere bugün aynı oyu vereceğiz. Kabinede yer alacak arkadaşlarımızın tabi ki bu görüş açısıyla hareket etmesi birinci seçenektir. Parti milletvekilleri de kabine yer aldığı sürece bu savaşa karşı, tezkereye karşı tutumlarını ilan edecekler. Bizim bu seçim hükümetinde yer almamız, AK Parti hükümeti ile icra ortaklığına girdiğimiz anlamına gelmiyor. O nedenle AK Parti hükümeti kabinenin bileşenleri tezkere onay verdi diye HDP’li bakanlarında onay vermesi düşünülemez. Biz orada savaş tezkeresine de karşı mücadele edeceğiz. Bizim bakanlarımız AK Parti hizasına dizilmezler” cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:41

İLGİLİ HABERLER