Gündem
  • 22.5.2015 08:56

HDP'den tehdit dolu afiş

Van'da tepkilere neden olan çeşmelerden kan akan billboard afişleri daha unutulmamışken tehdit içeren bir pankart da Erciş ilçesinde asıldı.

Yeşilova Mahallesi'nin girişinde sözde Yeşilova Mahallesi sakinleri adına asılan pankart mahalleliler tarafından tepkiyle karşılandı.

"HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" yazılı pankartta tepki gösteren mahalle sakinleri, mahallede HDP'ye oy verenlerin olabileceğini, bunun da normal olduğunu ancak pankartın tüm mahalleli adına asılmasını kabul etmediklerini belirtti.

HDP'DEN 7 HAZİRAN ÖNCESİ 'KANLI TEHDİT'

Bu pankartın en başta mahallede oturanlara saygısızlık olduğunu ve açık tehdit içerdiğini belirten mahalle sakinleri, parti sözcülerinin 'kimseden tehditle oy almadıkları' yönündeki beyanlarını hatırlatarak, "Peki bu tehdit değil de nedir?" diye sordu.

Öte yandan pankarta tepki gösteren mahalle sakinlerinin, isimlerinin açıklanmasını istememesi de pankartın tehdit içerdiğini ortaya koydu.

Van merkezde de billboardlara çeşmelerden kan aktığı görülen resimlerin altına Kürtçe ve Türkçe olarak 'Önleminizi alın', 'Sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'Nefessiz kalmayalım', 'Farkında mısın?' yazıları yazılarak halk tehdit edilmişti. Basında çıkan haberlerin ardından tehdit içerikli afişler mahkeme kararıyla kaldırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:18

İLGİLİ HABERLER