Gündem
  • 24.1.2015 15:13

Hikmet Çetin de Merkez Parti'ye katılıyor

CHP'li Aydın Ayaydın, Ercan Cengiz, Sinan Aygün'den sonra eski bakanlardan Hikmet Çetin de Merkez Partisi'ne katılıyor.Genel Başkan Abdürrahim Karslı partisi ile ilgili yaptığı açıklamada, partinin Haziran 2015’te yapılacak seçimlere güçlü bir kadroyla girmeyi planladığını belirtti.

HİKMET ÇETİN DE MERKEZ PARTİ'DE

Karslı'nın açıklamalarına göre eski bakanlardan Hikmet Çetin de Merkez Partisi'ne katılıyor.

CHP'Lİ ÜÇ İSİM DAHA VAR

CHP'li Aydın Ayaydın ve dün istifa eden İstanbul milletvekili Ercan Cengiz ile Mustafa Sarıgül'ün de Merkez Partisi'ne geçeceği doğrulandı. Parti genel başkanının ise yakında değişeceği ve HAşim Kılıç'ın genel başkan olacağı konuşuluyor.

HİKMET ÇETİN KİMDİR?

20 Kasım 1991 tarihinde Süleyman Demirel'in başkanlığında kurulan DYP-SHP koalisyon hükümetinde dışişleri bakanı olarak görev yapan Çetin, Tansu Çiller tarafından Haziran 1993'te kurulan 2. DYP-SHP kolisyon hükümetinde de bu görevine devam etti. 27 Temmuz 1994'te görevinden istifa eden Çetin, Şubat 1995'te CHP ile SHP'nin birleştiği kurultayda CHP genel başkanlığına seçildi. Genel Başkanlık görevini aynı yılın eylül ayına kadar devam ettirebilen Çetin, 95 genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili, 97'de ise TBMM başkanlığına seçildi. Bu görevi 99 genel seçimlerine kadar sürdüren Çetin, daha sonra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e dış politika alanında başdanışmanlık yaptı.

2004 Ocak ayında NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi görevini üstlendi. Bu görevini 2006 Ağustos ayında tamamladı. CHP içinde Deniz Baykal'a karşı muhalefette yer alan Çetin, bir süre Mustafa Sarıgül'ün liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi (TDH) içinde yer aldı.

 

HÜR HABER

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:40

İLGİLİ HABERLER