Gündem
  • 17.9.2014 15:24

İhanet ZAMAN'ı

ABD medyasının IŞİD üzerinden Türkiye'ye vurma kampanyasına cemaat gazetesi Today's Zaman da katıldı. Today's Zaman, tıpkı New York Times gibi IŞİD haberine Erdoğan ile Davutoğlu'nun fotoğrafını kullandı. Fakat bir fark vardı, New York Times Fransız haber ajansı AFP'nin fotoğrafını kullanmıştı Today's Zaman ise kendi muhabirinin çektiği Erdoğan ve Davutoğlu karesine yer verdi.

 
 

ABD medyasının IŞİD üzerinden Türkiye'ye yönelik algı operasyonunun büyük ortağı yine cemaat medyası oldu. New York Times, 'IŞİD Türkiye'de adam topluyor' haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Hacı Bayram-ı Veli Camii'nden çıkarken çekilmiş fotoğrafı kullanmıştı. New York Times, AFP'nin bir süre önce çektiği cami çıkışı fotoğrafı terör örgütü IŞİD haberinde kullanması büyük tepki çekti. ABD gazetesinin kullandığı fotoğrafın benzerini Today's Zaman gazetesi de yayınladı.

New York Times'in Ceylan Yenisu imzalı haberini rapor olarak sunan Today's Zaman kendi muhabirlerinin, Erdoğan ve Davutoğlu'nun camiden çıkarken çektiği fotoğrafını kullanıp, "Some 1,000 Turks joined ISIL/ Yaklaşık 1000 Türk IŞİD'e katıldı" başlığını attı.

'Yalan ve adice'

ABD basının Türkiye'ye karşı IŞİD üzerinden sürdürdüğü yayınlar sistematik olarak devam ediyor. Aynı gazete geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin IŞİD'ten petrol aldığını iddia etmişti. Asılsız iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi ise sert olmuştu. Dün, Katar dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, New York Times'in haberi için "IŞİD petrolü iddiası çok çirkin, yalan ve adice" dedi.

Sistematik saldırının büyük ortağı Zaman

ABD'nin bir diğer yaygın gazetesi Washinton Post ise geçtiğimiz ay, Türkiye'nin IŞİD'e kırmızı halı serdiğini iddia eden bir haber yayınlamış ve bu iddiaları Zaman gazetesi da manşet yapmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:46

İLGİLİ HABERLER

//