Gündem
  • 20.12.2014 19:53

İpek, 'Ne genel af ne özerklik söz konusu'

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, 14 Aralık operasyonuyla ilgili, "Türkiye'nin selameti açısından o soruşturmada adı geçenler, taraftarları veya başka birileri, hiç kimse soruşturmayı etkileyecek bir tarzda kamuoyu algısı oluşturmadan gerçeğin ortaya çıkması için savcıları ve hakimleri rahat bırakması gerekir" dedi.
İpek, partisinin Dedeman Otel'de düzenlenen Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde konuştu. Gezi olaylarının, Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, bölgesel bir güç olmasını istemeyenlerin, içerideki maşaları vasıtasıyla planlamış olduğu bir eylem olduğunu savunan İpek, "Eriyip gitti. Parlamentodaki çoğunluğa çarptı, milletin çoğunluğuna çarptı ve eriyip gitti" dedi.

Ardından 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin geldiğini ifade eden İpek, "O da millet iradesine ve Türkiye'nin bölgesel güç olmasına, Ak Parti'ye ve millet iradesine taammüden bir saldırıdır. 17-25 Aralık darbe girişimi, kayıt dışı siyasetin, yani millete sandıkta hesap vermeyenlerin girişimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimini başarıyla tamamlayan Ak Parti, 2015 seçimlerinde inisiyatifi eline alacaktır ki bugün inisiyatif Ak Parti'nin elindedir" diye konuştu.

NE GENEL AF NE ÖZERKLİK SÖZ KONUSUDUR

İpek, çözüm süreci kapsamında tartışılan genel af ve özerklik tartışmalarına değindi. İpek, "Özerklik, genel af, bunlar milletin kafasını karıştırmaya yönelik seçim öncesi 'Acaba Ak Parti'ye zarar verebilir miyiz?' diye uydurulmuş ve medyaya servis edilmiş yalan haberlerdir. Ne genel af söz konusudur, ne de özerklik söz konusudur. Bu milletin ülke yapısı, milli birliği, beraberliği devam edecektir" dedi.

2015 seçimleri öncesi oy oranlarının yüzde 50 bandında olduğuna işaret eden İpek, "İddiamızı ortaya koyarak, yüzde 54 gibi oy aldığımızda parlamentoda anayasayı değiştirecek çoğunluk yine Ak Parti kadrolarına nasip olacaktır" diye konuştu.

14 ARALIK OPERASYONU

Konuşmasının ardından gazetecilerin 14 Aralık operasyonuyla ilgili sorusunu da yanıtlayan İpek, şöyle konuştu:

"14 Aralık operasyonu bir yargı süreci. Tüm gelişmeleri kamuoyu önünde birlikte izledik. Ama dosyanın içinde ne vardır, nelerdir, bunu ben de bilmiyorum. Tüm milletin talebi olduğu gibi benim de arzum tüm iddiaların ve tüm gerçeklerin tamamının ortaya çıkmasıdır. Bu konunun ne kadar bağlantısı varsa, nereye kadar gidiyorsa tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasını millet istediği gibi ben de arzu ediyorum."

Konuyu soruşturma kapsamı dışında bir algı yönetimine sürüklemenin doğru olmadığını kaydeden İpek, şöyle devam etti:

"Topluma bir kısım mesajlar medya üzerinden verilmeye çalışıldığında, savcı da hakim de o toplumun mensubu olduğu için mutlaka etkilenecektir. Türkiye'nin selameti açısından o soruşturmada adı geçenler, taraftarları veya başka birileri, hiç kimse o soruşturmayı etkileyecek bir tarzda kamuoyu algısı oluşturmadan gerçeğin ortaya çıkması için savcıları ve hakimleri rahat bırakması gerekir. Rahat bırakalım. Çünkü 4-5 yıldır medya üzerinden algı operasyonları yürütülerek yapılan soruşturmalardan esasen toplum rahatsız oldu. Yargıyı ve mahkemeleri, kuvvetler ayrılığı prensibine göre kendi mecrası içinde soruşturmasını yürütecek tarzda rahat bırakmak gerekir."
Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:29

İLGİLİ HABERLER