Gündem
  • 10.8.2017 00:12

İşte FETO Darbesinin Gizli Lideri

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı..

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

FETÖ'NÜN FİNANS KAYNAĞI KAYNAK HOLDİNG'TEN AKINCI ÜSSÜ'NE

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine katılan 5 sivilden biri olan Kemal Batmaz ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. FETÖ'nün finans kaynaklarından biri olan Kaynak Holding'te üst düzey yönetici olan Kemal Batmaz, Akıncılar Üssü ve öncesinde güvenlik kameralarına yansıyan 7 bin fotoğrafı reddederken o gece Akıncı Üssü'nde ne işi olduğunu açıklayamadı. Aktuel.com.tr yazarı İdris Kardaş, 15 Temmuz darbe girişiminin en gizemli isimlerinden biri olan FETÖ'cü Kemal Batmaz'ın çelişkilerini sıraladı.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

KEMAL BATMAZ'IN BU SÜREÇTE ROLÜ NE?

Kemal Batmaz, Adil Öksüz'ün aksine yakalandı ve mahkemelerde ifade veriyor. Akıncı Üssü iddianamesinde 3 numaralı şüpheli. Darbe girişimine hazırlık aşamasında ve Akıncı Üssü'nde darbeyi yöneten birkaç sivilden biri. Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ın her şey hazır dediği darbe planını, Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye götürerek, darbeci Gülen'e onaylatacak kadar kritik bir role sahip. Adil Öksüz'den alınabilecek her bilgi Batmaz'dan da alınabilir. Yada Adil Öksüz de şu an yakalanmış olsaydı muhtemelen Batmaz gibi her şeyi inkar edip susacaktı. Peki Kemal Batmaz'ın bu süreçte rolü ne?

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

DARBENİN TÜM KODLARI KEMAL BATMAZ'IN ELİNDE

Akıncı Üssü iddianamesinde 1 numaralı şüpheli darbeci Fetullah Gülen ile ilgili bölümde Batmaz için şu suçlamalar yöneltilmiş. "Şüpheli Fetullah Gülen'in de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Kurucusu ve Yöneticisi olarak darbenin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemleri koordine etmesi, emir ve talimat vermesi, darbenin planlanması, darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında yapılacak eylemleri Adil Öksüz ve Kemal Batmaz vasıtasıyla, darbe faaliyetini yöneten şüphelilere emir ve talimat vermesi.."

Yani darbenin tüm kodları Adil Öksüz ile birlikte Kemal Batmaz'ın da elinde.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

FETO'YU DEFALARCA ZİYARET ETMİŞ!

Batmaz, yaklaşık 1997 yılından beri ABD'ye seyahat eden bir isim. Çoğunlukla kafileler halinde seyahatler edilmiş. Ancak birçoğunda Adil Öksüz ile birlikte seyahat ettiği kayıtlar iddianamede detaylıca tarihleriyle yer alıyor. Bunları buraya taşımak yazıyı uzatırdı.

Ancak iki ABD ziyareti ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki 17 Mart 2016'da yaptığı ziyaret. Bu ABD seyahatine Adil Öksüz, Hakan Çiçek (Akıncı Üssü'ne, kolej tanıtmaya gittiğini söyleyen kişi), Nurettin Oruç (Akıncı Üssü'nde hayvan belgeseli çekeceğini söyleyen kişi) ile askerlerden İdris Aksoy, Kubilay Selçuk ve Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş'un da katıldığı saptanıyor. 21 Mart'ta Türkiye'ye dönüş yapıyorlar ve aynı gün darbeci Gülen yeşil cübbe giyerek darbe mesajını veriyor.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

DARBEDEN İKİ GÜN ÖNCE ADİL ÖKSÜZ İLE ABD'DE

Kemal Batmaz'ın ikinci ABD seyahati; gerek Atatürk havaalanındaki görüntülerden gerekse de ABD resmi mercilerinin Türkiye'ye yolladığı görüntülerden de saptandığı gibi Adil Öksüz ile birlikte gittiği seyahatti. Türkiye'ye geliş tarihleri 13 Temmuz yani darbe girişiminden iki gün önce.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

ÜS KOMUTANI KEMAL BATMAZ'A SELAM VERİYOR

Gelelim 15 Temmuz gününe.

Batmaz, ilk yakalandıktan mahkeme karşısına çıkana kadar üç farklı ve çelişkili ifadeler veriyor. 21 Temmuz, 18 ve 25 Ekim'de verdikleri ifadelerde Harun Biniş ile arsa bakmak için Akıncı Üssü çevresinde olduklarını ifade ediyor. Ancak birinde 15 Temmuz gecesi diğerlerinde de 16 Temmuz sabahı Harun Biniş ile görüştüklerini söylüyor. Ancak bunların hiçbirinin elbette önemi yok. Zira Kemal Batmaz'ın Akıncı Üssü 143. Filo koridorlarında dakikalarca görüntülerini hepimiz izledik. Gayet rahat bir tavırda geziyor ve üs komutanı Hakan Evrim kendisini asker selamıyla selamlıyor. Harun Biniş de yine görüntülerde açıkça görülüyor. Koridordaki kişilerin Batmaz ve Biniş oldukları bilirkişilerin binlerce kareyi ele alarak hazırladıkları raporlardan da anlaşılıyor.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAYINBİRADERİ İLE 1100 KEZ GÖRÜŞÜYOR

İlk günden beri Adil Öksüz'ü tanımadığını söyleyen Batmaz'a, 2000'li yıllardan bu yana yaptığı ABD ziyaretlerinde, nasıl oluyor da Öksüz ile aynı tarihlere denk geldikleri ve havalimanındaki görüntüleri soruluyor. Ancak, ısrarla Adil Öksüz'ü tanımadığını ve tüm seyahatlerin tesadüf olduğunu söylüyor. Mesela, Batmaz'ın kullandığı telefonlardan birinden 2010 yılı itibariyle Adil Öksüz ile tam 925 kez görüştüğü tespit ediliyor. Adil Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz'ün adına kayıtlı Gurmed Tıbbi ve Teknolojik Sistemler San.Tic.AŞ'de, Kemal Batmaz'ın yüzde 15 hisse ortağı ve yöneticisi olduğu tespit ediliyor. Yine, Batmaz'ın, Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile 1100 telefon görüşmesi ve şirketlerde ortak olduğu kayıtlardan bulunuyor.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

KEMAL BATMAZ İSE TUĞGENERAL RECEP ÜNAL 62 KEZ GÖRÜŞÜYOR

15 Temmuz günü Akıncı Üssü 143. Filoda, darbeyi diğer isimlerle birlikte yönettiği yine iddianamede açıkça belirtiliyor. 143. Filodaki diğer asker-sivil yöneticilerle birlikte sivil insanlara, kurumlara ve Cumhurbaşkanı'na saldırı emrini veren alçaklardan biri Kemal Batmaz. 143. Filo koridorlarında sürekli hararetle çalışmaları nasıl yürüttüğünü hafızalarımızdan kimse silemez.

Adil Öksüz'ün o gece 177 kez telefonda görüştüğü ve tüm Türkiye hava sahasını izleyen Eskişehir Hava Harekat Merkezi'ndeki Tuğgeneral Recep Ünal ile Kemal Batmaz da o gece tam 62 kez görüşüyor. Darbenin en kritik adımlarını Adil Öksüz ile birlikte atıyor. Elbette tekrar belirtmeye gerek yok; Batmaz, ifadelerinde Recep Ünal'ı tanımadığını iddia ediyor.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

 

O GECE NEREDE KALDIĞINI AÇIKLAYAMADI

Batmaz'ın mahkemede yaptığı savunma hep bu gerçekleri yalanlamaya yönelik ifadeleriyle dolu. Ancak bu kez ilgi çeken bir gelişme de oldu. Batmaz, 15 Temmuz gecesi bir arkadaşının evinde kaldığını söyledi. Buna karşılık mahkeme "masumiyetinizi ispatlamak için kaldığınız evi ve arkadaşınızın ismini söyleyin. Arkadaşınız kim?" diye sordu. Burada Batmaz'ın verdiği cevap ilginçti. "Bir yıl bir ay değil, bin yıl bin ay da yatsam bu arkadaşımın hiç bir şekilde ismini, cismini vermem. Ne kadar önemli olursa olsun" diye yanıtladı. Zaten o gece karargahta olduğu görüntülerle ayan beyan ortada olan biri, neden öyle bir isim olmamasına karşın böyle iddialı ve ısrarlı bir cümle kuruyor? İnandırıcılığı artsın diye mi, ilgiyi başka yerlere çekmek için mi? Birlikte göreceğiz.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

EŞİ CEZAEVİ ZİYARETİNDE YAKALANDI

Bu arada darbenin üç beyninden biri olan Batmaz'ın eşi hakkında darbe girişiminden ancak bir yıl sonra yakalama kararı çıkartılıyor. Ve kocasını açık görüşte ziyaret etmek için geldiği cezaevinde tesadüfen yakalanıyor.

FETÖ’cü Kemal Batmaz hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı

CİHANGİR'DEN AKINCI ÜSSÜ'NE BİR FETÖ'CÜ DARBECİ!

Kemal Batmaz ile ilgili son not. Bir arkadaşı, Kemal Batmaz'ın üniversite yıllarında Cihangir'de lüks bir evde yaşadığını anlatıyor. Hatta üst komşusunun Kadir İnanır olduğunu söylüyor. Her ortam ve kılığa ortam sağlayabilen, özel yetiştirilmiş bir FETÖ'cü Kemal Batmaz.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2017 01:00

İLGİLİ HABERLER